Κόντρα μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Π. Καμμένου προκάλεσε το επίμαχο έγγραφο που έστειλε η Προεδρία της Δημοκρατίας σε όλα τα κόμματα με τις προτάσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο Π. Καμμένος ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να κάνει δική του κυβέρνηση ενώ προκάλεσε την αντίδραση Σαμαρά όταν μίλησε για πλαστογραφία του κειμένου που έστειλε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Διαβάστε το διάλογο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Κύριε Πρόεδρε, με συγχωρείτε πάρα πολύ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Κι εμένα με συγχωρείτε, κύριε Πρόεδρε. Κι εγώ θέλω να πω κάτι.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Η λέξη «πλαστογραφία» έχει μία βαρύτητα σήμερα, κύριε Πρόεδρε. Προηγουμένως, ο κ. Καμμένος υπαινίχθη ότι υπήρχε πλαστογράφηση του εγγράφου που εσείς ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αποστείλατε επισήμως σε όλους τους πολιτικούς Αρχηγούς και επαναλαμβάνει τη λέξη. Και την επαναλαμβάνει προφανώς για να θίξει εμένα, κρύβοντας τη δική του πρόταση που υπάρχει και είναι η εδώ και την έχουμε όλοι –το «σενάριο β΄»- συν την καινούργια πρόταση που έκανε για Πρωθυπουργό Καμμένο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Δεν είπα «Πρωθυπουργός Καμμένος». Είπα «Κυβέρνηση Ανεξαρτήτων Ελλήνων», κύριε Σαμαρά.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Εντάξει.Όπως το θέτετε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Και θα σας πω κάτι. Μου δείχνετε εάν υπάρχει επάνω πρωτόκολλο σε αυτήν την επιστολή; Μην επιμένετε. Μπορεί να την προωθήσατε εσείς. Θέλετε να διαβάσετε.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Εδώ πέρα λέει «Προεδρία της Δημοκρατίας».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Το φαξ εννοείτε;

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Λέει «Προεδρία της Δημοκρατίας».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο τέτοιο, το οποίο να έχει κατατεθεί. Σας παρακαλώ πολύ! Το αμφισβητώ, κύριε Πρόεδρε, και πέραν αυτού στα πρακτικά ισχυρίζομαι …

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Θα σας απαντήσει ο Πρόεδρος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): … ακριβώς αυτές τις προτάσεις που και σήμερα μεταφέρω. Θέλετε, όμως, να μιλήσουμε επί της προτάσεως-2 που εσείς αναφέρετε και θέλετε να διαβάσετε; Γίνατε αντιμνημονιακός και θα στηρίξετε μια τέτοια πρόταση; Τι εννοείτε δηλαδή; Πείτε το στον ελληνικό λαό.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Εγώ είπα ότι δεν μπορεί να γίνει μονομερής καταγγελία. Το αντίθετο καταλάβατε, κύριε Καμμένο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Εγώ σας λέω, λοιπόν, ότι εμείς μιλάμε για καταγγελία του χρέους. Ξεκάθαρα! Και το λέμε στο πρόγραμμά μας! Και δεν πρόκειται να συνεργαστούμε ούτε με εσάς ούτε με τον κ. Βενιζέλο ούτε με δυνάμεις που υπηρετούν το μνημόνιο.