Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, με την προσέλευση στα εκλογικά τμήματα να είναι ικανοποιητική, αν και ο καλός καιρός έχει ήδη γεμίσει τις καφετέριες του νησιού!

Ο αριθμός των ετεροδημοτών που έφτασαν στο Ρέθυμνο για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος είναι μικρός σε σχέση με προηγούμενες εκλογές, ενώ δύο είναι τα κυρίαρχα θέματα που αυτή την ώρα κουβεντιάζονται με αρκετό ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα στις εκλογές 2012, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το πρώτο αφορά το κατά πόσο μεγάλη ή όχι θα είναι η αποχή από τις κάλπες, με αρκετούς να στοιχηματίζουν πως στο Ρέθυμνο το ποσοστό αποχής θα είναι πολύ μικρό.

Το δεύτερο ζήτημα που απασχολεί τις συζητήσεις στις παρέες, αφορά στις τραγικές ώρες που βιώνει η οικογένεια Μητσοτάκη, μετά την είδηση θανάτου της Μαρίκας Μητσοτάκη τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι στενοί δεσμοί της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως γεννήθηκε σαν σήμερα, με το Ρέθυμνο, οδηγούν αρκετούς Ρεθεμνιώτες στο να κλείνουν εισιτήριο, ώστε να βρεθούν στο πλάι της οικογένειας του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ομαλά εξελίσσεται και η εκλογική διαδικασία και στην περιφερειακή ενότητα Χανίων, με τους 139.990 εκλογείς να ψηφίζουν στα 321 εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται στις θέσεις τους, ενώ, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν προσέλθει όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, η εκλογική διαδικασία πραγματοποιείται κανονικά.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων μοιράστηκαν σε δικαστικούς αντιπροσώπους 77 κινητά τηλέφωνα, για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Ωστόσο, δύο από αυτούς δήλωσαν ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσουν.

Κανονικά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία και στην ακριτική Γαύδο και για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων προγραμματίστηκε έκτακτο δρομολόγιο από την Παλαιόχωρα.