Ισχυρή εντολή για το νέο συνασπισμό εξουσίας της Αριστεράς τη Δευτέρα, ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού στη συμπρωτεύουσα εν όψει των εκλογών του 2012.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μεγαλειώδη συγκέντρωση και τόνισε ότι αποτελεί προμήνυμα «για κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας στις 7 Μαΐου».

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις πολιτικές του, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για τις αποκρατικοποιήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είναι η Θεσσαλονίκη οικόπεδα προς αντιπαροχή για να σώσουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι και να συνεχίσουν το πάρτι τους οι εργολάβοι των μεγάλων έργων και των μεγάλων καναλιών!».

Παράλληλα κάλεσε τους αναποφάσιστους , τους ανέργους, τους νέους, σε όσους αδιαφορούν να ψηφίσουν την Κυριακή, επιλέγοντας, ενδεχομένως, την αποχή να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ αναρωτήθηκε «ποιος αλήθεια ωφελείται και ποιος χάνει από το πείσμα κάποιων ηγεσιών της Αριστεράς – και κυρίως του ΚΚΕ – να παραμείνουμε διαιρεμένοι;», για να απαντήσει «Εμάς αντίπαλός μας δεν είναι το ΚΚΕ. Αντίπαλός μας είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος».

Τέλος επέκρινε δριμύτατα τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόϊμπλε για παρεμβάσεις του στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, υπέρ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, λέγοντας μάλιστα «ας έρθει ο κ. Σόϊμπλε να τους ψηφίσει».