«Υπάρχει ορατός ένας κίνδυνος ακυβερνησίας την επόμενη μέρα των εκλογών και αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν απόλυτα οι πολίτες» δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά σχολιάζοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, όμως έσπευσε να διευκρινίσει ότι «στην πραγματικότητα η προεκλογική εκστρατεία σχεδόν ξεκίνησε χθες».

Εκτίμησε πάντως ότι θα υπάρξει αλλαγή της στάσης των πολιτών όσο πλησιάζουν οι εκλογές τονίζοντας ότι «θα υπάρξει αλλαγή, η οποία ήδη έχει αρχίσει και αποτυπώνεται στην ερώτηση, αν θα ψηφίσετε για να τιμωρήσετε, ή αν θα ψηφίσετε για να στηρίξετε μια συγκεκριμένη πορεία την επομένη των εκλογών».

«Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή ο τόπος έχει ανάγκη από ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις, χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία που θα πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», σημείωσε η κ. Γεννηματά και υπογράμμισε ότι «αυτό πρέπει να γίνει στη βάση ενός προγραμματικού σχεδίου, μια προγραμματική συμφωνία και θεωρούμε ότι είναι πολύ μεγάλη ανάγκη πια να διαμορφωθεί αυτή η κουλτούρα συνεργασιών και στην Ελλάδα, όπως το έχουν πετύχει τα προηγούμενα χρόνια στην υπόλοιπη ΕΕ».