Εκεί που η παραδοσιακή μουσική της Ευρώπης συναντά τη φρεσκάδα και τα σύγχρονα ακούσματα των νέων καλλιτεχνών, βρίσκονται οι Baltic Crossing.

Πέντε βιρτουόζοι μουσικοί από την Μεγάλη Βρετανία, τη Φινλανδία και τη Δανία που εδώ και λίγα χρόνια αποτυπώνουν τη συγγενική τους αγάπη και το σεβασμό τους στην παλιά χορευτική μουσική των πατρίδων τους σε αμέτρητες διασκευές αντίστοιχων έργων. Για να συναντηθούν πρέπει τουλάχιστον ένα μέλος τους να περάσει τη Βαλτική. Έτσι «γεννήθηκε» και το όνομα τους.

Οι Baltic Crossing θεωρούνται σήμερα ένα από τα σημαντικότερα νεανικά folk συγκροτήματα στην Ευρώπη

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 20:30 το απόγευμα στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, οι Kristian Bugge (βιολί), Esko Jarvela (πεντάχορδο βιολί), Antti Jarvela (κοντραμπάσο και μαντολίνο), Andy May (γκάιντα και πιάνο) και Ian Stephenson (κιθάρα και ακορντεόν) ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Μεγάρου με την πρόθεση να μας παρασύρουν σ’ ένα αλλιώτικο μουσικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο της βόρειας Ευρώπης, από κείνα που σπάνια κανείς έχει την ευκαιρία να απολαύσει.

Πρωτόγνωρα ακούσματα, σε εκτελέσεις σόλο ή ντουέτο, προερχόμενα από την αυθεντική παραδοσιακή μουσική της Βόρειας Αγγλίας, της Φινλανδίας και της Δανίας αλλά και διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από την Ευρώπη συνθέτουν το πρόγραμμα της συναυλίας των Baltic Crossing στο Μέγαρο.

Έργα όπου οι ήχοι από κλασικά πιάνα και κιθάρες σμίγουν με τον παιχνιδιάρικο ήχο της γκάιντας, των φλογερών σκανδιναβικών βιολιών ή του ακορντεόν, τα οποία αναδεικνύουν περίτρανα το έντονο ενδιαφέρον των πέντε καλλιτεχνών για τη μουσική κουλτούρα των τόπων καταγωγής τους.

Τη συναυλία μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν οι κάτοχοι της Κάρτας Πολιτισμού. Η συναυλία των Baltic Crossing πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Σειράς Rising Stars που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.