Ένα ερωτικό κείμενο του Γιάννη Ρίτσου, το έργο «Ανώνυμη Αγία ή μια κοινότατη ιστορία» θα ξεκινήσει τις παραστάσεις του από τις 20 Δεκεμβρίου στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Το έργο είναι γραμμένο σε γλώσσα ποιητική αλλά και εξαιρετικά τολμηρή, σχεδόν σοκαριστική μέσα στην ωμότητά της. Έρωτας καθαρά σαρκικός, ενώνει την Ευδοκία, κόρη μεγαλοκτηματία, με το Μανωλιό, γιό του επιστάτη. Παρόλη τη ντροπή και την ενοχή που τη βασανίζει για τα ανάρμοστο πάθος της, η Ευδοκία αδυνατεί ν’ αντισταθεί στη σαρκική εξάρτηση που νιώθει από το Μανωλιό. Εκείνος, μεθυσμένος από την αναπάντεχη εξουσία που ασκεί πάνω της, αλλά και σπρωγμένος από το ταξικό μίσος που νιώθει, το βάζει πείσμα να την υποτάξει ολοκληρωτικά.

Όμως, μπλεγμένοι μέσα σ΄ αυτά τα παιχνίδια εξουσίας, διχασμένοι ανάμεσα στο μίσος και το πάθος, τον πόθο και στην αποστροφή, οι δύο αυτοί άνθρωποι χάνουν την ευκαιρία να αποκαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό ο ένας στον άλλον.

Την διασκευή και την σκηνοθεσία υπογράφει η Μαριάννα Κάλμπαρη, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης και παίζουν οι Βίκυ Βολιώτη, Σοφία Σεϊρλή, Κρις Ραντάνωφ, Θάλεια Γρίβα.