Η νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου, Ο Καρυοθραύστης, αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος μιας τριλογίας βασισμένης στα μεγάλα μπαλέτα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, που ξεκίνησε με τις παραγωγές Η Ωραία Κοιμωμένη (ΚΘΒΕ, 1999) και Η Μνήμη των Κύκνων (ΚΘΒΕ, 2002).

Πόσες παραμονές Χριστουγέννων έχουν περάσει; Πότε έπαψε να είναι πια παιδί; Τι απέγινε ο νεανικός της έρωτας; Ποιο ήταν το μυστικό της ευτυχίας; Δε θυμάται τίποτα. Ή μάλλον, σχεδόν τίποτα. Θραύσματα μνήμης αναδύονται και πάλι από τα βάθη του νου της. Η Κλάρα Στάλμπαουμ, ενήλικη πια, μοναχική ταξιδιώτης σ’ έναν κόσμο στο μεταίχμιο του ονείρου και της πραγματικότητας. Θα ζήσει μοναδικές περιπέτειες. Θα αναμετρηθεί με τους φόβους και τις επιθυμίες της. Θα συναντήσει τον ξύλινο Καρυοθραύστη της, αλλά το love-story τους δε θα επαναληφθεί. Εκείνος θα παραμείνει ξύλινος. Εκείνη θα χαθεί στους δρόμους της αναζήτησης μιας μακρινής ουτοπίας.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, με οδηγό την περίφημη μουσική του Τσαϊκόφσκι, δημιουργεί το δικό του μαγικό παραμύθι μέσα από την αντιπαράθεση του χιούμορ και της φαντασίας με την ασχήμια και τη βία, που κρύβονται, άλλωστε, πίσω από κάθε παραμυθική αφήγηση. Ο χειμώνας -αναγνωρίσιμο πλέον μοτίβο που απαντάται στα έργα του- δεσπόζει στη σκηνή, όχι τόσο στο επίπεδο της αναπαράστασης, αλλά μέσα στις ίδιες τις πράξεις των ηρώων του Καρυοθραύστη. Ο χρόνος είναι σταματημένος στα Χριστούγεννα, όπου όλα είναι απελπιστικά λευκά. Το ταξίδι της Κλάρας δε θα οδηγήσει στην εκπλήρωση της φαντασίωσής της, αλλά θα την απομακρύνει για πάντα από τη σφαίρα του πραγματικού.

Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Δραματουργός: Ξένια Αηδονοπούλου
Βοηθός Χορογράφου: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Κοστούμια: Νατάσα Δημητρίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Σπηλιόπουλος
Ερμηνευτές: Τάσος Καραχάλιος, Μυρτώ Κοντονή, Γιάννης Νικολαίδης, Διογένης Σκαλτσάς, Χρήστος Στρινόπουλος

Πρεμιέρα την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου αστο Θέατρο Θησείον
Τιμές: 20€, 15€
Ώρα: 21:30
Διάρκεια: Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή έως 31/12