Τα χρώματα αντικαθίστανται από πολύχρωμες κλωστές στην έκθεση που παρουσιάζει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στο Πνευματικό του Κέντρο από 5 έως 14 Οκτωβρίου 2010.

Πρόκειται για την έκθεση «Ζωγραφική με κλωστές και μικτή τεχνική» της Κικής Κασόλα- Αλιβιζάτου, με κεντητές δημιουργίες και αναδημιουργίες που δίνουν ένα πολύ καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Με μακριές κλωστές κολλημένες ή ενωμένες ακατάστατα μεταξύ τους η καλλιτέχνις δίνει «υφή» στις απεικονίσεις της που ποικίλλουν σε θεματολογία είναι, όμως, κυρίως ανθρωποκεντρικές.

Η Κική Κασόλα- Αλιβιζάτου χρησιμοποιεί στα έργα της συνειδητά τις γνώσεις της ως πτυχιούχος της Διακοσμητικής Τέχνης, καθώς και τις σπουδές και την πείρα της στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο. Γενικά, στη δουλειά της κυριαρχεί η τεχνική των Ναϊφ, με λαϊκότερα διακοσμητικά στοιχεία σε μια χαρούμενη διάθεση. Η παραμόρφωση της ανθρώπινης φιγούρας στα έργα της, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί υπερβολική, αντισταθμίζεται από την καλαισθησία του χρώματος και την επίπονη και την τέλεια τεχνική του κεντήματος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης γίνονται σήμερα στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα «Ιακωβίδης» του Πνευματικού κέντρου του δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο από 10:00-20:00 και την Κυριακή 10.00-14.00