Ο Θύμιος Καρακατσάνης πρωταγωνιστεί στους «Νταντάδες» του Γιώργου Σκούρτη. Ο ηθοποιός αναλαμβάνει και πάλι τον ίδιο ρόλο μετά από 40 χρόνια!

Το έργο – με καθαρό πολιτικό μήνυμα ενάντια στην εξουσία, με χαρακτήρες εμπνευσμένους από το Θέατρο Σκιών και τον Μπιγκ Μπράδερ του Όργουελ – ήταν το πρώτο του συγγραφέα και ανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης (σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη με πρωταγωνιστές τον Θύμιο, τον Μόρτζο και τον Μπουσδούκο).

Οι «Νταντάδες» έχουν εγκωμιασθεί με ενθουσιασμό τόσο από τους κριτικούς, όσο και από το κοινό και παραμένει ένα «ατού» του σύγχρονου ελληνικού ρεπερτορίου. Το θέμα του «αντίσταση στην κάθε είδους εξουσία» είναι διαχρονικά επίκαιρο και η ρεαλιστική γλώσσα της γραφής συναρπάζει και ευαισθητοποιεί τους θεατές κάθε ηλικίας και εποχής.

Ανέβηκε πάλι το 1982 στο τότε θέατρο «Αλάμπρα», σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και με τον Καρακατσάνη να αποθεώνεται στον ρόλο του ανυπότακτου Πέτρου, δίπλα στον Κώστα Μεσάρη και τον Δημήτρη Τζουμάκη. Έχει ανέβει στα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ, στην Κύπρο, στη Γερμανία, στη Νέα Υόρκη, στην Αυστραλία, στον Καναδά.

Έναρξη 22 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και από τις 25 Νοεμβρίου ανεβαίνει στο θέατρο «ΖΙΝΑ», στην Αθήνα.