Περισσότερες από έξι εκατομμύρια διαθήκες, από το 1861 έως το 1941 δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο, γνωστοποιώντας στο ευρύ κοινό τις οικονομικές υποθέσεις διάσημων αντρών του 19ου και του 20ου αιώνα, σύμφωνα με το BBC.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο γνωστός φιλόσοφος Καρλ Μαρξ πέθανε φτωχός, αφήνοντας στην μικρότερη από τις 7 του κόρες, Eleanor, το ποσό των 250 στερλινών.

Ωστόσο, ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση του γνωστού εξερευνητή Sir Ernest Shackleton, που έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στην Ανταρκτική, ο οποίος, αν και είχε δημιουργήσει τεράστια περιουσία από τις ανακαλύψεις του, άφησε τελικώς μόλις 556 στερλίνες στην οικογένειά του.

Στον αντίποδα, πάμπλουτος απεβίωσε ο θεμελιωτής της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, Κάρολος Δαρβίνος, αφήνοντας στη διαθήκη του ποσό που αντιστοιχεί σε σημερινά 13 εκατ. στερλίνες.

Σημαντική περιουσία άφησε και ο Τσαρλς Ντίκενς, ύψους 7 εκατ. στερλινών, ενώ 4,2 εκατ. στερλίνες άφησε ο John Cadbury, δημιουργός της γνωστής σοκολατοβιομηχανίας.

Μόλις 4.145 στερλίνες άφησε στη διαθήκη του ο λογοτέχνης Lewis Carroll (ο συγγραφέας της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων) ενώ ο Arthur Conan Doyle, δημιουργός του Σερλοκ Χολμς άφησε στους δικούς του το ποσόν των 63.000 στερλίνων (σημερινά 3 εκατ. στερλίνες) το 1931.