Από τις 16-18 Ιουλίου βραδιές γεμάτες ήχους και εικόνες υπόσχεται για άλλη μια χρονιά το Sani Festival για την 18η συνεχή του διοργάνωση.

Το πρόγραμμα, που παρουσίασαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι διοργανωτές, χωρίζεται σε πέντε ενότητες : Τζαζ στο Λόφο, Ήχοι του κόσμου, Μουσική και κινηματογράφος, ελληνικό πρόγραμμα και Σάνι κλάσικ.

Φιλοξενούμενος της φετινής διοργάνωσης είναι ο γερμανός καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας ACT κ.Siggi Loch, o οποίος στη σημερινή συνέντευξη τύπου είπε: «Σε εποχές που οι ειδικοί αδυνατούν να δώσουν τη λύση στην απάντηση μπορούν να δώσουν ίσως οι δημιουργοί, οι οποίοι φιλοξενούνται σ’ ένα τέτοιο φεστιβάλ με την ποιότητα του έργου τους».

«Ευρωκεντρικό» χαρακτήρισε το φεστιβάλ η καλλιτεχνική του διευθύντρια κ. Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη υπογραμμίζοντας πως στόχος του φεστιβάλ είναι να επικεντρωθεί κυρίως στην «ευρωπαϊκή ματιά» πάνω στη μουσική και την κινηματογραφία.

Το φεστιβάλ ξεκινά και φέτος με την ενότητα Jazz on the Hill (16-18 Ιουλίου). Ο Σουηδός τρομπονίστας Nils Landgren, η θρυλική Youn Sun Nah και ο σουηδός κιθαρίστας Ulf Wakenious, με το γκρουπ της τρισέγγονης του Λέοντα Τολστόι, Viktoria Tolstoy και οι Γάλλο-ιταλο-σουηδοί “Mare Nostrum” (Paolo Fresu, Richard Galliano & Jan Lundgren) συνθέτουν το τριήμερο πρόγραμμα.

Ακολουθεί η ενότητα “Ηχοι του κόσμου” με τη Βραζιλιάνα Σέου, το γκρουπ Deolinda, με επιρροές από σημαντικούς καλλιτέχνες της Πορτογαλίας και οι Giulia y los Tellarini, μουσική των οποίων χρησιμοποίησε ο Woody Allen στην ταινία “Vicky Christina Barcelona” (23-25 Ιουλίου).

Δεμένος με τη μουσική, ο κινηματογράφος αντιπροσωπεύεται στο φετινό Sani Festival από τον Peter Greenaway στις 30, 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου.

Ακολουθεί η ελληνική σκηνή με καλεσμένη την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο (7 Αυγούστου) και τη συναυλία της Χάρις Αλεξίου σε σύμπραξη με την Μάρθα Φριντζήλα (14 Αυγούστου).

Οι Leto Ensemble, Wood Quartet, Performers Quartet, Εύη Γιαμοπούλου & Κωστής Ρασιδάκις, Βαρβάρα Γύρα και Ιωάννης Ανδρόνογλου συνθέτουν το πρόγραμμα στην ενότητα Sani Classic, που ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ (20 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου).