«Πρεμιέρα» σήμερα για τις Μουσικές Βραδιές Πανσελήνου 2010, που φιλοδοξούν να προσφέρουν ένα μαγευτικό θέαμα στους επισκέπτες, υπό το φως του γεμάτου φεγγαριού και τους ήχους της κλασικής μουσικής.

Οι αρχαιολογικοί χώροι της Κορινθίας ανοίγουν από σήμερα, στις 21:00, και για τέταρτη συνεχή χρονιά για να υποδεχτούν το κοινό.

Το κοινό που θα βρεθεί στην Αρχαία Νεμέα, στην Αρχαία Κόρινθο ή στην Αρχαία Σικυώνα θα απολαύσει γνωστά έργα κλασικού ρεπερτορίου από τρία αυστριακά σύνολα.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αρχαία Νεμέα, με φόντο τον Ναό του Διός, το Σύνολο Μουσικής Δωματίου Wiener Strauss Company και η πιανίστρια Αθηνά Καποδίστρια ερμηνεύουν έργα των Μότσαρτ, Μπαχ, Σούμπερτ, Σράμελ, Ντβόρακ και Στράους.

Ένα ευρύ ρεπερτόριο κλασικής μουσικής παρουσιάζεται την ίδια ώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σικυώνας από το αυστριακό συγκρότημα Netnakisum ενώ στον επιβλητικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, στον Ναό Οκταβίας, το συγκρότημα Attersee Trio παρουσιάζει δημιουργίες των Χοακίν Τουρίνα, Μπετόβεν και Μέντελσον.

Αντίστοιχες συναυλίες κλασικής μουσικής προγραμματίζονται στους ίδιους αρχαιολογικούς χώρους για τις 24 Αυγούστου, με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Για τις Μουσικές Βραδιές Πανσελήνου συνεργάζονται η ΛΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Κορινθίας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας, η Αυστριακή Πρεσβεία καθώς και οι Δήμοι Νεμέας και Σικυωνίων.

Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε πολιτιστικό θεσμό για την περιοχή της Κορινθίας με σημαντική ανταπόκριση από το κοινό.