Τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί», διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά την 3η Εβδομάδα Αρχαίου Δράματος, με τίτλο «Συναρπαστικές διαδρομές του σύγχρονου Σχολείου
στους μυστικούς δρόμους του Διονύσου». Η διοργάνωση γίνεται στα Σπάτα, στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων «Νέα Γενιά Ζηρίδη», από τις 11-13 Μαρτίου.

Η εβδομάδα απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς κάθε ειδικότητας, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, φοιτητές και σπουδαστές δραματικών σχολών. Στα πλαίσια τη περιλαμβάνονται επιστημονικές εισηγήσεις, εργαστήρια για μαθητές, εργαστήρια για ενηλίκους, μαθητικά δρώμενα.

Στόχοι της φετινής διοργάνωσης είναι η ανταλλαγή δημιουργικών προτάσεων γύρω από το αρχαίο δράμα, τόσο θεωρητικών όσο και βιωματικών, ανάμεσα στους φορείς που παρέχουν θεατρική παιδεία, σε επαγγελματίες, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Στις εργασίες της Εβδομάδας συμμετέχουν με εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια θεωρητικοί και καλλιτέχνες όπως ο Κοραής Δαμάτης, η Άννα Μαχαιριανάκη, ο Άρης Μιχόπουλος, o Κώστας Πουλής, η Άννα Πούπου, ο Γιώργος Σουξές, ο Τάκης Τζαμαργιάς, ο Τάσος Χαλκιάς κ.ά.

Το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαρτίου θα παρευρεθεί και ο γνωστός σκηνοθέτης Lee Breuer, με αφορμή την επίσκεψή του για την παράσταση Αντιγόνη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Είσοδος ελεύθερη.

Πληρ. 2106685715