Με παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες υποδέχθηκε το φιλόμουσο βιεννέζικο κοινό, τον ανερχόμενο νεαρό Έλληνα πιανίστα Χρήστο Μαράντο, σε ρεσιτάλ του σε μεγάλη, ειδική εκδήλωση στο γνωστό «Ωδείο Πράινερ» της Βιέννης.

Στο πρώτο μέρος του μουσικού προγράμματος της εκδήλωσης, ο Χρήστος Μαράντος, ο οποίος, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, ζει και εργάζεται στην αυστριακή πρωτεύουσα, παρουσίασε το έργο «Όνειρο αγάπης», ενώ στο δεύτερο μέρος, μαζί με τον διάσημο καθηγητή του Χάραλντ Όσμπεργκερ, παίζοντας πιάνο με τέσσερα χέρια, παρουσίασαν αποσπάσματα από το έργο του Λιστ, «Φάουστ».

Ο Χρήστος Μαράντος γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, ξεκινώντας σε νεαρή ηλικία την καριέρα του ως πιανίστας για να κερδίσει ήδη στην ηλικία των 15 ετών το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό ΧΟΝ, να σπουδάσει στη συνέχεια πιάνο με τον Γεώργιο Πλάτωνα, να παρακολουθήσει επί σειρά ετών μαθήματα με τον Μαξ Χαλέκερ, περατώνοντας το 1999 με διάκριση τις σπουδές του στο πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο και συνεχίζοντας κατόπιν μαθήματα εμβάθυνσης με τον Αλεξάντερ Γένερ.

Ο Έλληνας καλλιτέχνης ολοκλήρωσε με επιτυχία σπουδές παιδαγωγικής στο πιάνο στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικής Τέχνης στη Βιέννη με τον καθηγητή Χάραλντ Όσμπεργκερ, παρακολουθώντας τμήματα γνωστών βιρτουόζων του πιάνου και ασχολούμενος στο πλαίσιο της διπλωματικής του εργασίας με τη μουσική ως πολιτική τέχνη.

Έχει κάνει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Αυστρία και στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων συναυλίες σόλο πιάνο και μουσικής δωματίου, συνεργαζόμενος με βιολιστές της φημισμένης Φιλαρμονικής της Βιέννης και με άλλες γνωστές ορχήστρες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του επιστημονικού-πολιτιστικού κύκλου «Βιεννέζικες Διαλέξεις», με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Αυστροούγγρου συνθέτη και πιανίστα Φραντς Λιστ.