Φέτος, οι δράσεις του Φεστιβάλ χωρίζονται σε δύο άξονες: αυτές που διοργανώνει η ομάδα του Athens Fringe Festival σε συνεργασία με επιμελητές κι αυτές που διοργανώνουν τα άτομα και οι ομάδες που θα ανταποκριθούν στην ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο φεστιβάλ.
Το Athens Fringe Festival θα αναπτύξει τις δράσεις του σε δρόμους και πλατείες της πρωτεύουσας, αλλά κυρίως στους χώρους:
– Κτήριο 56 του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Είσοδος Γ’ Πειραιώς 254, Ταύρος)
– CAID-Κέντρο Επιστήμης, Κοινωνίας και Τέχνης (Ελληνικού Κόσμου 6, Ρέντης- δίπλα στην είσοδο του Φεστιβάλ Αθηνών, από Πειραιώς 260)
– Κτήριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (πεζόδρομος Ερμού, πλατεία Ασωμάτων)
– Κτήριο Σύνθεσης, Βρυσακίου 18 (Μοναστηράκι)
– Athenstyle Hostel (Αγίας Θέκλας 10, Μοναστηράκι)
– TAF -The Art Foundation (Νορμανού 5, Μοναστηράκι)
– 6 Dogs (Αβραμιώτου 6, Μοναστηράκι)
– ΑPERITIF, Καλαμιώτου 4 & Ερμού (Μοναστηράκι)
Θέατρο δρόμου, μουσικά παραστάσεις, εκθέσεις, σεμινάρια καθώς και δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που θα «χρωματίσουν» την πόλη.
Για τον πρόεδρο της εταιρείας πολιτισμού «Σύνθεση», που διοργανώνει το φεστιβάλ, Γιώργο Νέρη η δημιουργικότητα της έκφρασης και η δύναμη της παρέμβασης βρίσκονται εκεί που συναντιούνται οι άνθρωποι, τα μέσα και οι ιδέες. Μέσα από το κλίμα απαισιοδοξίας που δημιουργεί η κρίση, μια κρίση όχι μόνον οικονομική αλλά και κοινωνική, η συμμετοχή αποκτά άλλη σημασία. H διάχυση στους δημόσιους χώρους, η ανάληψη κοινωνικής ευθύνης, οι συνεργατικές καλλιτεχνικές δράσεις, η συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνικής παρέμβασης και κοινωνικής πράξης, αποτελούν τον άξονα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η φιλοσοφία του Athens Fringe Festival.
Περισσότερες πληροφορίες: www.fringefestival.gr