Την πρώτη της συναυλία στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις» θα δώσει το Σάββατο η Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά τη λειτουργία του πλανητάριου, υπό την αιγίδα του ΑΠΘ.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 21.00, στην αίθουσα του Κοσμοθεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Δημήτρης Δημόπουλος, ενώ θα ακουστούν έργα των Β. Smetana, Α. Dvorak, J. Strauss καθώς και μουσική από τον κινηματογράφο.

Λόγω της συναυλίας, το Σάββατο θα τροποποιηθεί το ωράριο λειτουργίας του πλανητάριου, το οποίο θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 11.00 έως τις 20.30. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το «Άστρο των Χριστουγέννων», την τρισδιάστατη προβολή «Δεινόσαυροι», τρισδιάστατες προβολές στον προσομοιωτή, καθώς και να επισκεφθούν το Μουσείο Τεχνολογίας, όπου περιλαμβάνονται τα εκθετήρια Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Αυτοκινήτων και Τεχνοπάρκο, με διαδραστικά εκθέματα.