Στην εναρκτήρια διοργάνωση του Red Bull X-Fighters World Tour για το 2015 που έγινε στο Mexico City κέρδισε για πρώτη φορά ο Αυστραλός Clinton Moore. Επικράτησε απέναντι στα ισχυρότερα ονόματα της εποχής και νίκησε στον τελικό τον Νεοζηλανδό Levi Sherwood.

Μπροστά σε ένα κοινό 38.000 θεατών που είχε γεμίσει ασφυκτικά την αρένα στην Μεξικανική πρωτεύουσα, ο Clinton Moore έδειξε τις δυνατότητές του μετά από μια χρονιά που μαρτυρούσε την αλματώδη εξέλιξή του. Κυνηγούσε μια θέση στο βάθρο στις προηγούμενες 6 εμφανίσεις του στο θεσμό και τελικά στον εναρκτήριο αγώνα του 2015 τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Πέρασε από όλες τις προκριματικές μονομαχίες και τελικά κέρδισε και τον τελικό της βραδιάς, αφήνοντας οριακά πίσω του τρεις πρωταθλητές του θεσμού. Τον Levi Sherwood , με τον οποίο συναντήθηκε στον τελικό και τον γάλλο Thomas Pagès που επικράτησε στον μικρό τελικό έναντι του Ισπανού Dany Torres.

Στις τελευταίες 6 διοργανώσεις ο Αυστραλός έδειχνε πάντα να έχει δυνατότητες, δεν είχε καταφέρει ωστόσο να περάσει στην τελική φάση όπου διαγωνίζονται οι 4 καλύτεροι της βραδιάς. Φέτος, παρουσίασε όλα τα νέα του θεαματικά tricks, όπως το Bundy body varial και τα Flair στην quarter pipe στην ίδια διαδρομή και αυτό έκανε τη διαφορά. Την ώρα που ο Sherwood έγραφε ιστορία, εκτελώντας το πρώτο Transfer Flip για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση.

Ήταν η 10η φορά που το Red Bull X-Fighters έγινε στην πόλη του Μεξικού και το επίπεδο των tricks στο Monumental Plaza de Toros ξεπέρασε κάθε άλλη προηγούμενη διοργάνωση. Μετά τη νίκη του ο 26χρονος Moore, δήλωσε: “Κατάλαβα οτι τελικά τα κατάφερα όταν είδα τα κανφετί να πέφτουν από τον ουρανό. Είμαι στον παράδεισο…”

Ο θεσμός του Red Bull X-Fighters World Tour 2015 συνεχίζεται στην Αθήνα για πρώτη φορά στην ιστορία του. Τα Λατομεία Μαρμάρου Διονύσου θα φιλοξενήσουν την φαντασμαγορική διοργάνωση στις 12 Ιουνίου το βράδυ, εκεί όπου οι Έλληνες φίλαθλοι θα απολαύσουν από κοντά την ένταση και τις απίστευτες φιγούρες των κορυφαίων οδηγών του freestyle motocross του κόσμου.

Αποτελέσματα Red Bull X-Fighters Mexico City:
1. Clinton Moore (AUS),
2. Levi Sherwood (NZL),
3. Thomas Pagès (FRA),
4. Dany Torres (ESP),
5. Rémi Bizouard (FRA),
6. Adam Jones (USA),
7. Javier Villegas (CHI),
8. Brody Wilson (USA),
9. Jeremy Rouanet (FRA),
10. Harry Bink (AUS),
11. Erick Ruiz (MEX),
12. Mat Rebeaud (SUI)

Δείτε εδώ τις καλύτερες φάσεις

Την τελική, νικηφόρο προσπάθεια του Clinton Moore

κι εδώ όλο το video του αγώνα

Φωτό: Predrag Vuckovic, Joerg Mitter, Sebastian Marko