«Στην ευθεία, ο κινητήρας μας είναι απίστευτος», δήλωσε το Σάββατο μετά τα Χρονομετρημένα ο Ιταλός Νο1 της Ducati Corse.

Ο ενθουσιασμός ήταν εμφανής. Με τον νέο κινητήρα ο Andrea Iannone της δορυφορικής ομάδας Pramac Ducati έκανε το πρωί του Σαββάτου νέο ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας στο Mugello με 349,6 χλμ./ώρα.

Το προηγούμενο ανήκε στον Dani Pedrosa. Πάντως το επίσημο ρεκόρ είναι αρκετά χαμηλότερο από εκείνο που κατέγραψε φέτος η τηλεμετρία της Brembo που προμηθεύει τα φρένα στις περισσότερες μοτοσυκλέτες. Σύμφωνα με τις δικές της μετρήσεις ο Iannone κινήθηκε σε κάποια στιγμή με 361 χλμ/ώρα.

Η διαφορά με το επίσημο ρεκόρ οφείλεται στο διαφορετική σημείο και τρόπο μέτρησης, καθώς η τηλεμετρία της Dorna μετρά τον μέσο όρο σε μιαν απόσταση 30 μέτρων και όχι τη στιγμιαία ταχύτητα σε κάποια δεδομένη στιγμή.

Έτσι ο Andrea Dovizioso θα μπορέσει να στηριχτεί και στη δύναμη της Ducati του για να κερδίσει θέσεις, καθώς θα ξεκινήσει από την 3η σειρά της εκκίνησης, για να διεκδικήσει ένα ακόμη βάθρο στον «εντός έδρας» αγώνα του Mugello.

Μόνον τα Honda RC213V δείχνουν ικανά να μείνουν κοντά στον νέο κινητήρα τον οποίον θα φορούν από το Mugello και μετά οι Desmosedici

«Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να αγωνιστούμε στον ρυθμό των πρώτων, αλλά πλησιάζουμε. Στην πίστα αυτή η μοτοσυκλέτα μας αποδίδει καλύτερα και είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο κινητήρας μας είναι τόσο γρήγορος στην ευθεία! Είναι κάτι το πολύ σημαντικό για τον αγώνα», δήλωσε ο Dovi.

«Στην ευθεία είναι απίστευτος. Σήμερα το πρωί εξεπλάγην όταν στον πρώτο γύρο βρέθηκα πίσω από τον Lorenzo… είναι πολύ ωραίο να κερδίζεις κάποια δέκατα τόσο εύκολα.».