Μετά από τρεις άγονες χρονιές χωρίς Χορηγό Τίτλου, ήρθε φαίνεται το πλήρωμα του χρόνου και για την Ομάδα MotoGP της Yamaha, τη μόνη από τις τρεις μεγάλες εργοστασιακές που δεν είχε (από το 2011).

Σύμφωνα με το ιταλικό gpOne.com ο χορηγός αυτός θα είναι η ισπανική Movistar, που επιστρέφει μετά από 8 χρόνια στα MotoGP. Η Movistar ανήκει στον ισπανικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα Telefonica.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας υποστήριξης των Lorenzo και Rossi θα γίνει σε παρουσίαση που έχει ήδη καθοριστεί για τις 4 Φεβρουαρίου, πρώτη μέρα των επίσημων δοκιμών στην Sepang της Μαλαισίας.

Η είδηση, διανθισμένη με περισσότερες ή λιγότερες παράπλευρες ενδείξεις, αναδημοσιεύθηκε σε σοβαρές ιστοσελίδες και blog, αλλά μένει να αποδειχτεί πραγματική. Το 2010 είχαν ξανακυκλοφορήσει φήμες για επιστροφή της Movistar στα MotoGP ενώ και πριν έναν μήνα το Διαδίκτυο «βοούσε» για συνεργασία Yamaha και Adidas σε επίπεδο Χορηγού Τίτλου.

Η Movistar υπήρξε πολύ σημαντικός υποστηρικτής αγωνιστικών ομάδων GP στο παρελθόν. Είχε χορηγήσει το Κύπελο Junior του Alberto Puig στην Ισπανία, ένα φυτώριο νέων οδηγών μέσω του οποίου ήρθαν στην επιφάνεια τα ταλέντα των Casey Stoner, Chaz Davies, Leon Camier, Joan Lascorz και πολλών άλλων.

Μέσω του Puig επίσης η Movistar είχε υποστηρίξει τον Dani Pedrosa όταν κατακτούσε τα τρία του πρωταθλήματα στα GP125 (1) και GP250 (2).

Ωστόσο την κορυφαία της επιτυχία γνώρισε η εταιρεία στα MotoGP το 2000, όταν υποστήριζε την Ομάδα Suzuki που κέρδισε τον τίτλο με αναβάτη τον Kenny Roberts Jr. Κατόπιν η εταιρεία έγινε μόνιμος χορηγός της Honda Gresini με οδηγό τον Sete Gibernau, που το 2003 και το 2004 τερμάτισε 2ος στη Βαθμολογία.

Το 2006 η εταιρεία κοντραρίστηκε σκληρά με τις Honda και Repsol και αποσύρθηκε. Αιτία ήταν υπογραφή του Pedrosa στην εργοστασιακή ομάδα της Honda. H Telefonica θέλησε φυσικά να παραμείνει χορηγός του ελπιδοφόρου νεαρού, τον οποίο είχε «αναθρέψει» καθώς ανέβαινε την κλίμακα της επιτυχίας από τα 125 στα MotoGP.

Όμως η Repsol ήθελε τον Pedrosa αποκλειστικά στην εργοστασιακή ομάδα, βαμμένη στα χρώματά της κι όχι της Telefonica. Και η Honda στήριξε στη διαμάχη αυτήν την Repsol… Η Telefonica θεώρησε μετά από αυτό πως η επένδυσή της στον Pedrosa και τα Grand Prix πήγε στράφι. Και αποσύρθηκε από τους αγώνες.

Αυτό που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της (πιθανής) επιστροφής της, είναι η κάθοδος των GP στη Νότια Αμερική, η οποία αποτελεί πολύ μεφάλη αγορά για την Telefonica.

Κατά την πρόσφατη παρουσίαση της Ομάδας MotoGP στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, ο Lin Jarvis (boss του Yamaha Team) είχε δηλώσει πως όλοι οι χορηγοί θα γνωστοποιηθούν πριν την έναρξη της σαιζόν. Στην Sepang λοιπόν θα μάθουμε τί ακριβώς σημαίνει αυτή η φράση.

Όταν πάντως ρωτήθηκε σχετικά o Jarvis από το speedweek.com, απάντησε «τελευταίως δεν έχουμε μιλήσει καθόλου με την Movistar».