Την Τετάρτη στην πίστα, την Πέμπτη στο χειρουργείο. Ο Dani Pedrosa αμέσως μετά το τέλος των δοκιμών στην Valencia κατευθύνθηκε στη Βαρκελώνη.

Εκεί υποβλήθηκε σε επέμβαση στην δεξιά του κείδα από τον Δρα Xavier Mir, ο οποίος αφαίρεσε την μεταλλική λάμα και 13 βίδες που είχαν τοποθετηθεί εκεί το 2011. Ο Pedrosa είχε σπάσει την κλείδα του μετά από πτώση που προκλήθηκε από σύγκρουση με τον Marco Simoncelli, στο GP της Γαλλίας, στο Le Mans.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε χωρίς επιπλοκές στην κλινική Quiron Dexeus University Hospital και τώρα ο Ισπανός πρέπει να αποφύγει κάθε δραστηριότητα για δύο εβδομάδες. Μετά θα ξεκινήσει την θεραπεία αποκατάστασης. Ο χρόνος μέχρι τις πρώτες δοκιμές του 2014 στην Sepang κρίνεται υπερεπαρκής για να επανέλθει σε άριστη φυσική κατάσταση.

«Υποβλήθηκα σε εγχείρηση για να αφαιρέσω τη λάμα και τις 13 βίδες από την επέμβαση του 2011 στη δεξιά κλείδα, που είχαν τοποθετηθεί μετά την πτώση εκείνης της χρονιάς», εξήγησε ο Pedrosa μία ημέρα αργότερα.

«Θα πρέπει τώρα να περιμένουμε μερικές μέρες για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και πάνω από όλα, να δώσουμε στο κόκαλο λίγο χρόνο. Αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα να εγχειριστώ στο διάστημα αυτού του διαλείμματος. Τώρα πρέπει να χαλαρώσω, αλλά ανυπομονώ να επιστρέψω στη δράση».

Νωρίτερα φέτος ο Pedrosa είχε τραυματίσει την αριστερή του κλείδα, μετά από χάισαϊντ στο Sachsenring που τον ανάγκασε να αποσυρθεί από το γερμανικό Grand Prix.