Το μεγαλύτερο ερωτηματικό για τον αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακου στη Valencia αποτελεί αναμφίβολα η μάχη μεταξύ του Marc Marquez και του Jorge Lorenzo για την κατάκτηση του τίτλου.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετά στατιστικά άξια αναφοράς, μεταξύ των οποίων και κάποια ιστορικά ρεκόρ για την 65χρονη πορεία των Grand Prix.

111 – H νίκη του Jorge Lorenzo στην Ιαπωνία ήταν η 111η φορά που ανέβηκε στο βάθρο των νικητών σε αγώνα GP και είναι ο ίδιος αριθμός επισκέψεων στο βάθρο με του Max Biaggi καθ’ όλη την καριέρα του στα Grand Prix. Πλέον μόλις έξι αναβάτες στην ιστορία έχουν περισσότερες επισκέψεις στο βάθρο από τον Lorenzo και είναι οι Valentino Rossi (183), Giacomo Agostini (159), Angel Nieto (139), Dani Pedrosa (124), Phil Read (121) και Mike Hailwood (112).

107 – Ο Bradley Smith έχει συγκεντρώσει φέτος 107 βαθμούς ενώ απομένει ένας ακόμη αγώνας. Είναι οι περισσότεροι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει ένας Βρετανός αναβάτης κατά την πρώτη του χρονιά στα MotoGP. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε ο James Toseland που συγκέντρωσε 105 βαθμούς κατά την αγωνιστική σεζόν του 2008.

51 – Η νίκη του Jorge Lorenzo στην Ιαπωνία ήταν η 51η της καριέρας του στα Grand Prix. Μόλις μία λιγότερη από τις νίκες που κέρδισε σε Grand Prix ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Phil Read σε όλη του την καριέρα.

32 – Η 8η θέση του Dominique Aegerter στο Ιαπωνικό Grand Prix, ήταν ο 32ος συνεχόμενος τερματισμός του σε βαθμολογούμενη θέση. Ο τελευταίος αγώνας που δεν βαθμολογήθηκε ήταν στον αγώνα του Qatar το 2012 όπου τερμάτισε 18ος. Στην ιστορία των 65 χρόνων των Grand Prix ο μόνος οδηγός που έχει μεγαλύτερο σερί τερματισμών σε θέσεις που βαθμολογούνται είναι ο Luca Cadalora με 34, στην κατηγορία των 250 κ.εκ. κατά τις σεζόν 1990-92.

20 – Οι οδηγοί της KTM έχουν κερδίσει τους τελευταίους 20 αγώνες στην Moto3, γεγονός που αποτελεί νέο ρεκόρ στην «μικρή» κατηγορία, των 125 cc παλαιότερα και πλέον της Moto3. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην Honda με 19 σερί νίκες στις σεζόν 1990 και 91.

17 – Ισπανοί οδηγοί έχουν κερδίσει τους 17 τελευταίους αγώνες και στις τρεις κατηγορίες. Αυτό αποτελεί νέο ρεκόρ σερί νικών από οδηγούς της ίδιας εθνικότητας. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε πάλι στους Ισπανούς που το πέτυχαν κατά την σεζόν του 2010, με 15 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις κατηγορίες. Ο τελευταίος μη Ισπανός οδηγός που κέρδισε αγώνα GP φέτος ήταν ο Scott Redding στην Moto2 στο Silverstone.

13 – Ο Dani Pedrosa είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός της ιστορίας σε αγώνες που γίνονται σε Ισπανικές πίστες. Έχει 13 νίκες (2 στα 125cc, 4 στα 250cc και 7 σε MotoGP) και ακολουθεί ο Angel Nieto με 11 (4 στα 50cc και 7 στα 125cc).

9 – Και οι 9 αγώνες που έχουν γίνει φέτος σε Ισπανικό έδαφος έχουν κερδηθεί από Ισπανούς οδηγούς. Παραδόξως όμως κανένας οδηγός δεν έχει κερδίσει δύο φορές σε αγώνα της πατρίδας του (Jerez: Pedrosa, Rabat, Viñales, Catalunya: Lorenzo, Espargaro, Salom και Aragon: Marquez, Terol, Rins).

5 – Οι τρεις πρώτοι στην βαθμολογία της κατηγορίας Moto3 απέχουν μεταξύ τους μόλις 5 βαθμούς. Από το 1993 οπότε και άλλαξε ο τρόπος βαθμολόγησης στα Grand Prix (βαθμολογούνται πλέον οι 15 πρώτοι και όχι οι 10), αυτή είναι η μικρότερη διαφορά μεταξύ των τριών πρώτων οδηγών όλων των κατηγοριών πριν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

4 – Οι τέσσερεις πρώτοι οδηγοί στην κατάταξη του Ιαπωνικού αγώνα του MotoGP ήταν όλοι Ισπανοί. Ήταν η πρώτη φορά στην 65χρονη ιστορία των Grand Prix που Ισπανοί οδηγοί κατακτούν τις 4 πρώτες θέσεις του αγώνα στη μεγάλη κατηγορία. Η μοναδική φορά που οδηγοί της ίδιας εθνικότητας κέρδισαν τις 4 πρώτες θέσεις ήταν στον αγώνα του Mugello το 2005, όταν την γραμμή του τερματισμού πέρασαν πρώτοι τέσσερεις Ιταλοί οδηγοί, οι Valentino Rossi, Max Biaggi, Loris Capirossi και Marco Melandri.