Νέο ξεκίνημα στην αγωνιστική σταδιοδρομία του διπλού παγκόσμιου πρωταθλητή MotoGP. Ακολουθώντας στα βήματα των άλλων αυστραλών παγκόσμιων πρωταθλητών Wayne Gardner, Mick Doohan, Aaron Slight και Troy Bayliss, δοκιμάζει την τύχη του στους αγώνες V8 Supercar της Αυστραλίας.

Ήδη την Παρασκευή συμμετείχε στον αγώνα Clipsal 500 που διεξάγεται στους δρόμους της Αδελαΐδας. Για το Stoner ο αγώνας έληξε πρόωρα, στο 12ο γύρο. Το δεξί εμπρός λάστιχό του έσκασε, στέλνοντας το θηριώδες Red Bull Holden Commodore VE με το Νο 27στις μπαριέρες.

Ο Stoner αναγκάστηκε να περιμένει μέσα στο αυτοκίνητο για το υπόλοιπο του αγώνα, αλλά όταν βγήκε, χαιρέτησε πολύ ευδιάθετος τον κόσμο. Περιττό να πούμε ότι τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα εξαρχής επάνω του.

Ντόμπρος όπως πάντα, o Casey πήρε την ευθύνη του συμβάντος. Αποκάλυψε ότι δεν έφταιγε το λάστιχο, αλλά ο ίδιος. Μπλόκαρε, είπε, πολύ συχνά τα φρένα, και αυτό έφθειρε ανομοιόμορφα τα λάστιχα, προκαλώντας το κλατάρισμα.

Μέχρι τον αγώνα της Αδελαΐδας, η μόνη εμπειρία του Casey από το Commodore προερχόταν από δύο περιόδους δοκιμών στις πίστες Bathhurst και Willowbank. Όταν έχασε τον έλεγχο, ήταν 13ος. Ξεκίνησε με τον 12ο καλύτερο χρόνο, αλλά πολύ γρήγορα έκανε δύο καθαρά περάσματα και βρέθηκε 10ος. Αργότερα όμως υποχώρησε στην 13η θέση, διότι στην τελευταία δεξιά στροφή του γύρου μπλόκαρε τα φρένα και έχανε πολύ χρόνο.

Είχε δηλώσει πριν τον αγώνα ο Stoner: «Θα είναι ένα μάθημα για μένα, αλλά πολύ εντατικό. Ανυπομονώ να ξεχυθώ στους δρόμους της πόλης. Θα έχει πολλή πλάκα, ειδικά επειδή θα είναι και νόμιμο!»

Ο Stoner έχει μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα Triple Eight (888) Red Bull Racing. Θα αγωνιστεί και στους 7 αγώνες του φετινού Κυπέλλου, ενώ ακούγονται πολλά και για κάποιες έκτακτες συμμετοχές του σε αγώνες κοντά στο σπίτι του, Μαλαισία, Ιαπωνία, και βέβαια, Phillip Island.

Δείτε στο βίντεο πλάνα από την προετοιμασία του με το V8…

Και τι συνέβη στον πρώτο του αγώνα που έληξε άδοξα…