Το νέο Majesty S με μοντέρνο σχεδιασμό και δυναμικές επιδόσεις, έρχεται να συμπληρώσει τη γκάμα των Yamaha scooter «πόλης» στην κατηγορία των 125 κ.εκ.

Μαζί με το Xenter 125 με τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου και το D’elight 115 με το ρετρό στυλ, συμπληρώνει τις επιλογές στην κατηγορία των scooter μικρού κυβισμού της Yamaha.

Το όνομα Majesty είναι από τα μακροβιότερα μεταξύ των scooter, σημειώνοντας συνολικά πάνω από 150.000 μονάδες πωλήσεων στις εκδόσεις από 125 έως 180 κ.εκ. Το νέο Majesty S είναι ένα συμπαγές και προσιτό νέο scooter 125 κυβικών, που προσφέρει ένα ελκυστικό συνδυασμό αξίας, πρακτικότητας και ευκολίας στη χρήση. Απευθύνεται σε αναβάτες που θέλουν να μετακινούνται μέσα στην πόλη με οικονομία και ευκολία, χωρίς συμβιβασμούς σε αξιοπιστία και στυλ.

Διαθέτει ευρύχωρο επίπεδο πάτωμα και σέλα δύο επιπέδων που δημιουργούν μία φυσική, χαλαρή θέση οδήγησης, ενώ παράλληλα επιτρέπουν να ακουμπά εύκολα ο αναβάτης τα πόδια στο έδαφος.

Ο υγρόψυκτος, τετράχρονος μονοκύλινδρος, τετραβάλβιδος κινητήρας βασίζεται στον επιτυχημένο κινητήρα τoυ Xenter και αποδίδει 11,8 ίππους στις 7,500 σαλ. Το σύστημα ψεκασμού προσφέρει οικονομία ενώ ο κινητήρας είναι εφοδιασμένος με αντικραδασμικό άξονα και συνδυάζεται με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση CVT.

Το νέο Majesty S διαθέτει νέο σύστημα ανάρτησης με οριζόντια τοποθετημένο πίσω αμορτισέρ. Η προοδευτική λειτουργία του μοχλικού εξασφαλίζει αποτελεσματική απόσβεση κραδασμών σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών οδήγησης.

Είναι εξοπλισμένο με ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 13 ιντσών, με κομψή σχεδίαση 5 μπράτσων. Οι ελαφρείς τροχοί διατηρούν το μη αναρτώμενο βάρος χαμηλό και εξασφαλίζουν γραμμική λειτουργία της ανάρτησης αλλά και καλύτερο φρενάρισμα.

Ο μεγάλης διαμέτρου 267 χιλιοστών μπροστινός δίσκος φροντίζει για το φρενάρισμα μαζί με ένα επίσης μεγάλης διαμέτρου (245 χιλ.) πίσω δισκόφρενο, για ομαλή και ελεγχόμενη πέδηση.

Το αυτόματο σύστημα ανοίγματος της σέλας παρέχει γρήγορη πρόσβαση στον χώρο αποθήκευσης. Κάτω από τη σέλα δύο επιπέδων υπάρχει χώρος για ένα full face κράνος και για μικροαντικείμενα.

Μπροστά από τον αναβάτη έχει τοποθετηθεί ντουλαπάκι με θήκη για μπουκάλι και στο μπροστινό μέρος γάντζος για μεταφορά τσαντών. Η Yamaha προσφέρει μια σειρά εναλλακτικών προτάσεων σε βαλίτσες για όσους επιθυμούν να μεταφέρουν μεγαλύτερα φορτία.

Το νέο Majesty S διαθέτει LED προβολέα θέσης, ο οποίος υπογραμμίζει τη νέα κομψή του εμφάνιση. Εμπνευσμένο από την οικογένεια των Yamaha MAX scooters, το νέο LED πίσω φανάρι τονίζει τον δυναμικό του χαρακτήρα.

Ο ανασχεδιασμένος πίνακας περιλαμβάνει τρία ευανάγνωστα όργανα και εμφανίζει μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες. Διαθέτει αναλογικό στροφόμετρο, μετρητή ταξιδιού και ψηφιακό ταχύμετρο.

Το νέο Yamaha Majesty S θα διατίθεται στην Ελλάδα από τα μέσα Ιουνίου σε τρία χρώματα, Λευκό (Silky White), Γκρι ματ (Mat Titan) και Μαύρο (Midnight Black).