Το νέο Yamaha ΜΤ-09 «αποκαλύφθηκε» σε μία ιδιαίτερη βραδιά στις αρχές του μήνα.

Προσκεκλημένοι από το δίκτυο συνεργατών της Yamaha και εκπρόσωποι του Τύπου απόλαυσαν σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση το μοναδικό ΜΤ-09. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Οδυσσέας Κυριακόπουλος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η Μοτοδυναμική επέλεξε ένα παραμυθένιο χώρο κοντά στο Γκάζι για την εκδήλωση και αντίστοιχα επέκτεινε το μυστήριο και στον τρόπο της «αποκάλυψης».

Η αποθήκη του Art Factory μετατράπηκε σε «σκοτεινό» τόπο συνάντησης. Το μυστήριο ήταν διάχυτο ήδη από την πρόσκληση: τα dressing code ήταν «black» και ξεχώριζαν στο χώρο τα μηνύματα «Discover Your Dark Side».

Αντίστοιχα η παρουσίαση βασίστηκε στη διασκευή γνωστού παραμυθιού, με τον πρωταγωνιστή «Πρίγκηπα» να μεταμορφώνεται σε «Σκοτεινό Ιππότη». Τα σημεία κλειδιά που συγκέντρωνε ο πρίγκηπας/χορευτής κινούμενος ανάμεσα στους προσκεκλημένους, αντιπροσώπευαν τα βασικά ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά του ΜΤ-09.

Όταν συγκέντρωσε όλα τα κλειδιά/πλεονεκτήματα, τα παρέδωσε στις τέσσερις χορεύτριες που συστήθηκαν ως «Λογική», «Παράδοση», «Μεθοδικότητα» και «Τεχνολογία», ενώ εκείνος περίμενε ότι θα συναντούσε στο τέλος του ταξιδιού του «Πάθος», «Φαντασία», «Ένστικτο» και «Δημιουργία».

Οι χορεύτριες απάντησαν ότι «ποτέ τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται» και ξεκίνησαν ντυμένες γκέισες μία συντηρητική χορογραφία βασισμένη σε παραδοσιακή ιαπωνική μουσική.

Με εντυπωσιακά χορογραφημένη αλλαγή ενδυμασίας επί σκηνής, κάτω από τα κιμονό αποκάλυψαν τη «σκοτεινή πλευρά τους» με δερμάτινα & street-fighting διάθεση υπό τη συνοδεία ξέφρενων underground ήχων.

Για να αποδώσουν έτσι χορευτικά το «πάντρεμα» παραδοσιακών με σύγχρονες αξίες, όπως ενσωματώνονται στη φιλοσοφία του νέου ΜΤ-09: κάτω από τη λογική κρύβεται το πάθος, η παράδοση αξιοποιείται με φαντασία, η μεθοδικότητα συνδυάζεται με ένστικτο, και η τεχνολογία με δημιουργία. Ο πρωταγωνιστής πρίγκηπας ενθουσιασμένος «άνοιξε το δρόμο με τις φλόγες του» για την αποκάλυψη.

Στην κορύφωση της εκδήλωσης τα τρία πρώτα ΜΤ-09, άρτι αφιχθέντα στην Ελλάδα ειδικά για την εκδήλωση, παρουσίασαν με τη σειρά ο πολυπρωταθλητής αγωνιζόμενος Σάκης Συνιώρης, η αγαπητή ηθοποιός και αναβάτρια Υamaha Ναταλία Δραγούμη και ο διευθύνων σύμβουλος της Μοτοδυναμικής, Σωτήρης Χατζίκος, σε ρόλο-έκπληξη με πολύ καπνό (burn-out) και ήχο που ανέβασε την αδρεναλίνη στον κλειστό χώρο.

Η βραδιά συνέχισε με σχόλια των τριών αναβατών/παρουσιαστών που δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τον τρικύλινδρο κινητήρα, την ατελείωτη συναρπαστική ροπή, τη μοναδική σχέση ισχύος/βάρους, και κυρίως την οικειότητα που ένιωσαν με τη μοτοσυκλέτα από την αρχή.

Ο κινητήρας αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας crossplane που αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε στα MotoGP και τις μοτοσυκλέτες των παγκόσμιων πρωταθλητών Valentino Rossi και Jorge Lorenzo.

Την εκδήλωση έκλεισε ο τεχνικός διευθυντής της Yamaha, Ανδρέας Κοσκινάς, που ανέπτυξε τα τεχνικά πλεονεκτήματα, και ο marketing manager Θοδωρής Παπαδόπουλος, που αναφέρθηκε στη νέα φιλοσοφία γύρω από τη δημιουργία του ΜΤ-09 και ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Ακολούθησε πάρτι με επιβλητική μουσική και ιαπωνικά εδέσματα που συμπλήρωσαν και γευστικά την ιαπωνική αποκάλυψη.

Το νέο Yamaha ΜΤ-09 που έχει ήδη γίνει «πολυαναμενόμενο αντικείμενο πόθου» θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά σύντομα και θα διατίθεται σε τιμή από 7.990 ευρώ και σε δύο εκδόσεις, με ή χωρίς ABS. Τα χρώματα θα είναι τέσσερα : πορτοκαλί (Blazing Orange), μαύρο με race blue λεπτομέρειες (Race Blue), γκρι ματ (Mat Grey), μωβ (Deep Armor).