Το διοικητικό συμβούλιο της Ducati επέλεξε τον αντικαταστάτη του Gabrielle Del Torchio ο οποίος φεύγει για να αναλάβει την «ασθενή» Alitalia.

Στη θέση του εκλέχτηκε ο Claudio Domenicali. Οι φήμες για αποχώρηση του Del Torchio ξεκίνησαν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, χωρίς ποτέ να διαψευστούν ή επιβεβαιωθούν. Ο Domenicali ήταν μέχρι σήμερα γενικός διευθυντής.

Ο Rupert Stadler, πρόεδρος του συμβουλίου των διευθυντών της Ducati Motor Holding, δήλωσε: «Ο Del Torchio οδήγησε τη Ducati έξω από την στενωπό της οικονομικής δυσπραγίας στον δρόμο της επιτυχίας και της ανάπτυξης και στην κορυφαία θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές μοτοσυκλετών κύρους».

«Για το επίτευγμά του αυτό, του εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, εκ μέρους όλων των υπαλλήλων της Audi και της Ducati και του ευχόμαστε το καλύτερο στα μελλοντικά του καθήκοντα».

Ο νέος CEO, o Claudio Domenicali, βρίσκεται στην εταιρεία από το 1991. Αφού κατέλαβε διάφορες διευθυντικές θέσεις, προήχθη το 1999 σε διευθύνοντα σύμβουλο της Ducati Corse και έπειτα το 2005 σε διευθυντή του R&D, του τμήματος έρευνας και εξέλιξης.

Το 2009 ανέλαβε ως γενικός διευθυντής Operations και Product Development. Το 2012, μετά την πώληση της Ducati Motor Holding η αγοράστρια Audi AG ανανέωσε τη θητεία του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.