Το 18ο Grand Prix του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Σιγκαπούρη, θα μεταδοθεί την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15:00, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ και ετεροχρονισμένα στις 16:30 στον ΑΝΤ1.

Οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+, τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές των μονοθέσιων, που θα προετοιμάσουν το έδαφος για την τελική σειρά εκκίνησης, καθορίζοντας τη θέση κάθε οδηγού στο grid.

Η Formula 1 συνεχίζει το ταξίδι της ανατολικά, στο πιο ανατρεπτικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Στους τελευταίους 4 αγώνες, είχαμε 4 διαφορετικούς νικητές: Ο Χάμιλτον στο Βέλγιο, ο Νόρις στην Ολλανδία, ο Λεκλέρκ στην Ιταλία, ο Πιάστρι στο Αζερμπαϊτζάν. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μαξ Φερστάπεν έχει να κερδίσει από τον Ιούνιο στην Ισπανία και η διαφορά του από τον Νόρις έχει μειωθεί στους 59 βαθμούς. Στην συνέχεια, ακολουθούν από κοντά οι Λεκλέρκ ( -78 βαθμούς) και Πιάστρι (- 91 βαθμούς). Απομένουν 7 αγώνες και 3 Sprint, ήτοι 206 βαθμοί να μοιραστούν και όλα μπορεί να συμβούν.

Το Grand Prix της Formula 1, θα διεξαχθεί στο 2ο μεγαλύτερο λιμάνι του πλανήτη, τη Μαρίνα Μπέι της Σιγκαπούρης. Πρόκειται για έναν μοναδικό αγώνα, που έγινε για πρώτη φορά το 2008 και έγραψε ιστορία ως το πρώτο νυχτερινό Grand Prix. Νικητής τότε ήταν ο Αλόνσο, τα γεγονότα, όμως, εκείνης της βραδιάς ακόμη βαραίνουν τη Formula 1. Από τότε έχουν γίνει άλλοι 13 αγώνες εκεί, καθώς το 2020 και το 2021, δεν έγινε Grand Prix λόγω της πανδημίας. Πολυνίκης στη συγκεκριμένη διαδρομή είναι ο Φέτελ με 5 νίκες, ενώ από τους οδηγούς που θα πάρουν εκκίνηση αυτή την Κυριακή, περισσότερες έχει ο Χάμιλτον με 4 νίκες.

Ο Αλόνσο έχει κερδίσει 2 φορές, ενώ πέρυσι κέρδισε ο Σάινθ σπάζοντας το σερί των Red Bull – Φερστάπεν. Η παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας πρέπει να θεωρείται βέβαιη στους στενούς δρόμους του λιμανιού, όπου δεν έχει υπάρξει αγώνας ως σήμερα χωρίς αυτοκίνητο ασφαλείας. Από άποψη φυσικής κατάστασης είναι μια απαιτητική πρόκληση για τους οδηγούς, καθώς τα επίπεδα υγρασίας μπορεί να είναι τόσο ψηλά που δυσκολεύουν την αναπνοή, πόσο μάλλον την έντονη αθλητική δραστηριότητα για σχεδόν δυο ώρες. Το σύστημα φωτισμού της διαδρομής διαθέτει πάνω από 1500 προβολείς LED, τοποθετημένους σε ύψος 10 μέτρων, με απόσταση 32m ο ένας από τον άλλον.

Το Grand Prix της Σιγκαπούρης παραδοσιακά αγγίζει το χρονικό όριο, καθώς έχουν υπάρξει φορές που ολοκληρώθηκαν τα 120 min, πριν τον προβλεπόμενο αριθμό γύρων.

Από πέρυσι, έχει αλλάξει η χάραξη της πίστας και οι στροφές έχουν μειωθεί από 23 σε 19, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε μικρότερης χρονικής διάρκειας αγώνα (107 min πέρυσι). Στη διάθεση όλων των ομάδων, θα βρίσκονται οι πιο μαλακές γόμες της γκάμας C3, C4, και C5, όπως στο Μπακού. Ferrari και McLaren, αναμένονται δυνατές σε μια πίστα που δεν ταιριάζει στη Red Bull.

Στην εκπομπή «Formula 1 Show», που ξεκινά στις 14:00, μια ώρα πριν την απευθείας μετάδοση του αγώνα από το ΑΝΤ1+, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκονται οι Μαρία Θωμά, Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μεταξύ άλλων, μια αποκλειστική συνέντευξη του επικεφαλής της FIΑ για τη Formula 1, Νικόλα Τομπάζη για την επόμενη μέρα. Ο Όσκαρ Πιάστρι μιλά στην κάμερα του ΑΝΤ1 για τις ελπίδες του, ενώ ο Γκούντερ Στάινερ δίνει τη δική του οπτική για το φετινό πρωτάθλημα. Αγώνας υποστήριξης στη Σιγκαπούρη θα είναι το F1 Academy, όπου θα δείτε την προσπάθεια των νεαρών αθλητριών, σε περιγραφή της Μαρίας Ανδρεάδη και του Κώστα Λεώνη.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχει και μετάδοση F1 Kids, με διαφορετικά γραφικά ειδικά για παιδιά σε περιγραφή της Μαρίας Ανδρεάδη και της Δήμητρας Πουρναράκη.

Ο οδηγός αγώνων Τζώρτζης Μαρκογιάννης, θα σχολιάζει τις προσπάθειες των συναθλητών του.

Το πολυαναμενόμενο Grand Prix στη Σιγκαπούρη, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στις 15:00, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ και ετεροχρονισμένα στις 16:30 στον ΑΝΤ1.