Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Δευτέρας 16/09 ο νέος κύκλος του Survivor και από την πρώτη κιόλας στιγμή τα πράγματα πήραν μια αναπάντεχη τροπή! Μόλις λίγες ώρες μετά την άφιξή τους στον εξωτικό Άγιο Δομίνικο, οι δύο νέες ομάδες, Τίγρεις και Αετοί, βρέθηκαν αντιμέτωπες με την πρώτη απώλεια παίκτη τους, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι είχε μόλις ξεκινήσει. Ο Γιώργος Λιανός εξήγησε τους κανόνες της πρώτης μονομαχίας, κάνοντας σαφές πως κάποιος θα αποχωρούσε πριν καλά καλά γνωριστούν μεταξύ τους.

Οι παίκτες πήραν θέσεις για να διαγωνιστούν σε μια έντονη δοκιμασία, προσπαθώντας να αποφύγουν την αποχώρηση ενός μέλους της ομάδας τους. Όπως είχε προειδοποιήσει ο παρουσιαστής, στο τέλος της δοκιμασίας όλες οι δάδες θα παρέμεναν αναμμένες, εκτός από μία που θα έσβηνε οριστικά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δύο κορίτσια βρέθηκαν με σβησμένες δάδες: η Ekaterina από τους Αετούς και η Μαρία από τις Τίγρεις. Οι δυο τους έπρεπε να μονομαχήσουν σε ένα παιχνίδι ισορροπίας για να κερδίσουν την παραμονή τους. Ο Γιώργος Λιανός προειδοποίησε ότι αυτή η δοκιμασία θα ήταν καθοριστική για την επιβίωσή τους στο παιχνίδι.

Τελικά, η Ekaterina δεν κατάφερε να διατηρήσει τη φλόγα της αναμμένη και ήταν αυτή που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Survivor στην πρεμιέρα της Δευτέρας. Παρά την ήττα της, η ίδια δήλωσε ευχαριστημένη από την εμπειρία, ευχόμενη τα καλύτερα για την ομάδα της.

Όμως, η ανατροπή ήρθε λίγο αργότερα! Στο επόμενο πλάνο, η Ekaterina βρήκε ένα γράμμα που της αποκάλυπτε ότι η αποχώρησή της δεν θα ήταν τελική. Θα έπρεπε να παραμείνει μόνη της σε ένα απομακρυσμένο νησί για το επόμενο διάστημα, με λίγες προμήθειες και τα απαραίτητα εργαλεία για να επιβιώσει. Το ανατρεπτικό Survivor μόλις ξεκίνησε και υπόσχεται να κρατήσει τους τηλεθεατές σε εγρήγορση!