Έρημος. Χρυσή και αχανής. Καραβάνια με καμήλες. Ένας άντρας, μέσα σε αυτό το τοπίο, οδηγεί ένα μαύρο τζιπ. «Δεν γύρισα για απαντήσεις. Για να εκδίκηση γύρισα» είναι τα πρώτα λόγια του του Μάρκου, του ΤΙΜΩΡΟΥ, στην ομώνυμη σειρά του Alpha. Κι ύστερα γυρνάει το χρόνο πίσω, σαν η άμμος της ερήμου να έχει μπει στην κλεψύδρα του χρόνου. Η ίδια άμμος, η ίδια έρημος. Και θυμάται το ταξίδι στο Μαρόκο με τον αδελφικό του φίλο σε αυτή την έρημο και συνειδητοποιεί το τι του είχε συμβεί. Ολόκληρο το παζλ της ζωής του συμπληρώνεται. Κάθε κομμάτι. «Αυτός με πρόδωσε. Σε αυτό το μέρος έγιναν όλα. Σε αυτό το μέρος σταμάτησε ο χρόνος για μένα» βλέπουμε στο εντυπωσιακό trailer, με τα καθηλωτικά πλάνα και τις δυνατές σκηνές στο οποίο αποκαλύπτονται οι εξελίξεις από τα πρώτα επεισόδια της σειράς.

Η ιστορία μας μεταφέρει 19 χρόνια πίσω, στο Μαρόκο, στο Μαρακές, όπου δύο νέα παιδιά, δύο παιδικοί φίλοι, ξέγνοιαστοι, κάνουν τις διακοπές τους. Όμως πίσω από φαίνεσθαι υπάρχει το είναι. Όταν σηκώσει κανείς την κουρτίνα, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Ο Μάρκος, τότε, δεν το ξέρει. Είναι αθώος. Αποκαλύπτεται, μέσω των άλλων, η δολοπλοκία, το γιατί συνέβη όλο αυτό, η πλεκτάνη εναντίον του. Η επιτυχής απόπειρα καταστροφής της ζωής του.

«Φτάσατε καλά. μην ξεχάσεις να πάρεις το φυλαχτό που σου ζήτησα. Μάρκο σ΄αγαπώ» είναι τα λόγια της αγαπημένης του Έλλης στο τηλέφωνο.

«Ο Μάρκος δεν πρέπει να γυρίσει στην Ελλάδα. Ξέρει πολλά για μένα Και αυτός και ο πατέρας του» είναι τα λόγια του Λεωνίδα, πατέρα του κολλητού του και επιχειρηματία με κύρος και δύναμη, στο τηλέφωνο.

«Τι μου ζητάς να κάνω; Να σκοτώσω το φίλο μου;»

«Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου».

«Μέχρι το πρωί θα έχει πεθάνει».

Η επόμενη εικόνα είναι η φυλακή, όπου ο Μάρκος βρίσκεται με τον συγκρατούμενό του. «Καλώς ήλθες στην κόλαση μικρέ. Σημασία έχει να καταλάβεις ποιοι σου τη στήσανε και γιατί» του λέει ο Γεράσιμος.

«Σημασία έχει να βγω από δω μέσα» ελπίζει ο Μάρκος. Κάτι που δεν το καταφέρνει πάρα 18 χρόνια μετά.

Στο σήμερα, ο Μάρκος κάνει τον απολογισμό του. Απολογισμός σκληρός, βασανιστικός. Το τραύμα της προδοσίας δεν έχει επουλωθεί, η πληγή παραμένει ανοιχτή. «Τα έχασα όλα σε μια στιγμή. Δεν πρέπει να κάνω μία καινούργια αρχή». Δεν είναι η «καινούργια αρχή» το ζητούμενό του αλλά το να βρει τις απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που τον βασανίζουν:

«Πρέπει να μάθω γιατί με πρόδωσε ο καλύτερός μου φίλος».

«Πώς πέθανε ο πατέρας μου».

«Γιατί η Έλλη δεν έψαξε ποτέ να με βρει».

Τώρα είναι η ώρα να ξεκαθαρίσουν όλα. Τώρα θα δοθούν οι απαντήσεις.

Μόνο η εκδίκηση τον κρατάει ζωντανό!

Το σενάριο του «Τιμωρού» είναι του Γιώργου Κόκουβα, οι πλοκές των Μαίρης Ζαφειροπούλου- Β.Χ.Σπηλιόπουλου, η σκηνοθεσία του Μιχάλη Κωνσταντάτου και η μουσική του Νίκου Τερζή. Παίζουν: Δημήτρης Λάλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Γιώτα Αργυροπούλου, Νίκος Γκέλια, Εριέττα Μανούρη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Μελέτης Γεωργιάδης, Ελεάνα Στραβοδήμου, Δανάη Επιθυμιάδη, Μαρία Χάνου, Αννυ Λούλου, Εύρη Σωφρονιάδου, Νικόλας Χαλκιαδάκης, Κώστας Μπάρας, Σταύρος Καλλιγάς κ.α. Στο ρόλο της Δομινίκης η Γιώτα Φέστα. Guest: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Αλέξανδρος Σταύρου, Δημήτρης Κίτσος, Κώστας Νικούλι, Ελίζα Σκολίδη, Πάρις Σκαρτσολιάς.

Δείτε το trailer