Το 15ο Grand Prix του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το οποίο διεξάγεται στην πίστα Ζάντφορτ της Ολλανδίας θα μεταδοθεί την Κυριακή, 25 Αυγούστου, στις 16:00, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ (antennaplus.gr ) και ετεροχρονισμένα στις 16:45 στον ΑΝΤ1.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου και το Σάββατο 24 Αυγούστου, οι φίλαθλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές των μονοθέσιων, που θα καθορίσουν την τελική γραμμή εκκίνησης.

Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, η Formula 1 πατά γκάζι με μοναδικούς αγώνες και πρώτη στάση την Ολλανδία, την Κυριακή 25 Αυγούστου, ενώ ακολουθούν η Ιταλία (1/9), το Αζερμπαϊτζάν (15/9) και η Σιγκαπούρη (22/9). Το 15ο φετινό Grand Prix, θα διεξαχθεί στους αμμόλοφους του Ζάντφορτ, καθώς η πίστα βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα. Η διαδρομή μήκους 4259m έχει 14 στροφές και ο αγώνας διαρκεί 72 γύρους. Η μόνη ευθεία είναι στην αφετηρία μπροστά από τα πιτ. Υπάρχουν δύο ζώνες drag reduction system (DRS), για να διευκολύνουν τις προσπάθειες για προσπέρασμα. Η πίστα άνοιξε για πρώτη φορά πίσω στο 1948, όταν σε όλη την Ευρώπη, μεταπολεμικά, υπήρξε ιδιαίτερος ενθουσιασμός για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αρχικά, ήταν μια εγκατάσταση που χρησιμοποιούσε και μέρος των δρόμων, οι οποίοι διέσχιζαν τους αμμόλοφους στην παραλία. Το πρώτο Grand Prix έγινε εκεί το 1952, με νικητή τον Αλμπέρτο Ασκάρι και οι Ferrari είχαν κάνει το 1-2-3 σ’ αυτόν τον αγώνα.

Μετά το 1985 δεν γίνονταν αγώνας εκεί. Το Ολλανδικό Grand Prix επανήλθε το 2021, μετά από 36 χρόνια απουσίας. Προφανώς σ’ αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο η απόδοση του Ολλανδού Μαξ Φερστάπεν, αλλά και η παρουσία ενός εκ των μεγάλων χορηγών του θεσμού, που έχει έδρα την Ολλανδία. Ο Μαξ Φερστάπεν έχει κερδίσει στους μισούς αγώνες φέτος (7 από τους 14), αλλά έχει να κερδίσει από το ισπανικό Grand Prix. Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, σε Αυστρία, Βρετανία, Ουγγαρία και Βέλγιο, δύο οδηγοί, οι Χάμιλτον και Πιάστρι, πήραν από 80 βαθμούς. Aπό την άλλη, ο Μαξ Φερστάπεν έχει μόλις 58 βαθμούς και με 10 αγώνες να απομένουν πολλά μπορεί να συμβούν, αν ο Ολλανδός έχει 1-2 εγκαταλείψεις. Αντίστοιχα, η Red Bull βρίσκεται επικεφαλής στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, αλλά η διαφορά των 42 βαθμών από τη 2η McLaren καλύπτεται ακόμη και σ’ έναν αγώνα. Όλα θα εξαρτηθούν από τις βελτιώσεις που θα φέρουν οι ομάδες στα μονοθέσιά τους.

Στο Ζάντφορτ, η διαδρομή είναι πολύ γρήγορη, θυμίζει παλιά σχολή οδήγησης και δεν συγχωρεί λάθη. Η τελευταία επικλινής στροφή (14), που φέρει το όνομα του Ταρζάν, έχει πλέον κλίση 18 μοιρών, αυξάνοντας την πρόκληση για τους οδηγούς. Τα εισιτήρια έχουν προ πολλού εξαντληθεί, οι κερκίδες θα είναι κατάμεστες και βαμμένες πορτοκαλί. Οι συμπατριώτες του Μαξ Φερστάπεν αναμένεται να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Η πίστα απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Άμστερνταμ, οπότε πάρα πολλοί τουρίστες συνδυάζουν την εκδρομή με την παρακολούθηση του Grand Prix.

Στην εκπομπή «Formula 1 Show» στο ΑΝΤ1+, που ξεκινά στις 15:00, μία ώρα πριν την εκκίνηση του ολλανδικού Grand Prix την Κυριακή 25 Αυγούστου, μπορείτε να δείτε, μεταξύ άλλων, μία αποκλειστική συνέντευξη του ταλαντούχου νεαρού οδηγού Κίμι Αντονέλι, καθώς και τι έκαναν οι οδηγοί στις διακοπές τους, αλλά και αυτοί που βρέθηκαν στην Ελλάδα. Στην παρουσίαση της εκπομπής, θα πλαισιώσουν τους Τάκη Πουρναράκη και Πάνο Σεϊτανίδη, ο Κώστας Λεώνης και η Μαρία Θωμά. Στις μεταδόσεις θα βρίσκονται οι Μαρία Ανδρεάδη, Γιώργος Ανανίδας, Κώστας Λεώνης, Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης. Ο οδηγός αγώνων Τζώρτζης Μαρκογιάννης, που έχει αγωνιστεί στο Ζάντφορτ στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Formula Eurocup 3, θα σχολιάζει τις προσπάθειες των συναθλητών του. Στο Ζάντφορτ είναι προγραμματισμένος και ο 4ος αγώνας της Formula 1 Academy, αλλά και η μετάδοση F1 Kids για τους μικρούς φίλους της Formula 1.

Θα καταφέρει ο Μαξ Φερστάπεν να κερδίσει στην έδρα του; Η απάντηση θα δοθεί, την Κυριακή 25 Αυγούστου, στις 16:00, στο 15ο Grand Prix της Formula 1, που έρχεται ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ και ετεροχρονισμένα στις 16:45 στον ΑΝΤ1. Λάβετε θέσεις!

Παράλληλα, μέσα από την ιστοσελίδα antenna.gr/f1 οι φίλοι της Formula 1 μπορούν να ακούσουν το podcast «Καρό Σημαία» με τον Κώστα Ψάρρα, να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους για να διεκδικήσουν πλούσια δώρα στο «Formula 1 Trivia» και, φυσικά, να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τα νέα της Formula 1, με ειδήσεις, βίντεο και έγκυρη αρθρογραφία.