Στον μεγάλο ημιτελικό του J2US, που ήρθε το βράδυ της Παρασκευής στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσα από τον Alpha, βρέθηκαν να διαγωνίζονται η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και ο Ίαν Στρατής. Το ζευγάρι είχε αναλάβει να τραγουδήσει το τραγούδι «Πετάω» και μάλλον είχε κι αυτό το νόημα του.

Έτσι, λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και ο Ίαν Στρατής ανέβηκαν κανονικά στη σκηνή και… πέταξαν με τη νέα τους ερμηνεία ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στον μεγάλο τελικό. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας τους, όμως, πλάι στον παρουσιαστή και παραγωγό του J2US βρέθηκε μόνο ο τραγουδιστής.

Την απάντηση ήρθε να δώσει ο Ίαν Στρατής λέγοντας πως η εμφάνισή τους ήταν μαγνητοσκοπημένη αφού η Πηνελόπη Αναστασοπούλου εκείνη την ώρα έκανε πρεμιέρα με την Κάτια Δανδουλάκη και την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στην καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Διάλεξε τον θάνατο σου, αγάπη μου» στο Κηποθέατρο Παπάγου.

«Λοιπόν, δίπλα μου βλέπετε μόνο τον Ίαν γιατί λόγω θεατρικών υποχρεώσεων της Πηνελόπης, που δεν ήταν δυνατόν να αναβληθούν, η εμφάνιση τους μαγνητοσκοπήθηκε λίγο πριν την έναρξη του σόου. Δηλαδή πριν από περίπου 40 λεπτά», είπε ο τραγουδιστής.