Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς του Mega «Η γη της ελιάς» που θα προβληθούν από την Κυριακή 2/6 έως την Παρασκευή 7/6. Η Ιουλία και ο Στάθης αποφασίζουν να παντρευτούν ενώ το βιβλίο της Μαρίας αναστατώνει τη μικρή κοινωνία της Μάνης και ο Παρασκευάς κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τον γάμο με την Ειρήνη.

Όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια

Επεισόδιο 173 (Κυριακή 2 Ιουνίου στις 21:00)

Ο Ισίδωρος ζητάει τα ρέστα από τον Μάνο και την Ιουλία που δεν τον ειδοποίησαν για την γέννηση του μωρού κι επιστρέφει εσπευσμένα από το Λονδίνο. Ο Μάνος κάνει σοβαρή προσπάθεια να κόψει τις αμφεταμίνες και η Αφροδίτη τού συνταγογραφεί αντικαταθλιπτικά. Ο Άγγελος «ψαρεύει» τον Πότη και συνειδητοποιεί ότι η Κούλα τού έχει πει πολλά ψέματα σχετικά με τους συγγενείς της.

Την ίδια ώρα, η Κούλα αντιλαμβάνεται ότι ο άντρας που της έχει πάρει τα μυαλά δεν είναι γιος του μανάβη. Ο Κουράκος συλλαμβάνει εκ νέου τον Πότη και την Άννα επειδή συνεχίζουν την σκοποβολή. Η Αθηνά πηγαίνει στο Σούνιο και η Μαρία τής προτείνει να επισκεφθούν την Ιουλία. Ο Παρασκευάς επιστρέφει το αμάξι στον Δημοσθένη, αλλά εκείνος δεν το δέχεται.

Επεισόδιο 174 (Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 21:00)

Ο Μάνος προσπαθεί να κόψει τις αμφεταμίνες και βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, ενώ η Μαρίνα τού δείχνει με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή της. Η Μαργαρίτα, που επίσης καταλαβαίνει τι συμβαίνει, είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει, αλλά εκείνος ντρέπεται να της μιλήσει για το πρόβλημά του. Στο μεταξύ, εντελώς ξαφνικά, εμφανίζεται η Αμαλία στο σπίτι της Ιουλίας στην Κηφισιά και ο Ισίδωρος δείχνει να μην χαίρεται πολύ με αυτή την επίσκεψη. Ο Τζον αντιλαμβάνεται ότι η Φιλιώ έχει μεγαλύτερα προβλήματα απ’ ό,τι πίστευαν και αναλαμβάνει δράση προκειμένου να της δώσει δύναμη και αυτοπεποίθηση. Η Άννα καταλαβαίνει ότι ο Αποστόλης ήταν αυτός που «κάρφωσε» εκείνη και τον Πότη στον Κουράκο και γίνεται χαμός. Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αστυνομία δηλώνει την ύπαρξη ενός πτώματος στο δάσος. Ο Κουράκος και η ομάδα του πηγαίνουν επιτόπου αλλά δεν βρίσκουν το πτώμα, εντοπίζουν όμως ίχνη φόνου.

Επεισόδιο 175 (Τρίτη 4 Ιουνίου στις 21:00)

Οι έρευνες για την ανθρωποκτονία στο βουνό συνεχίζονται με τον Κουράκο επικεφαλής της υπόθεσης. Η αποτοξίνωση του Μάνου είναι πιο δύσκολη απ’ όσο περίμενε και ζητάει βοήθεια από την Αφροδίτη. Η Ειρήνη αισθάνεται απογοήτευση από τη στάση του Παρασκευά και πιστεύει ότι θα τον χάσει, γεγονός που χαροποιεί ενδόμυχα τη Θεοδώρα. Μια συνάντηση του Γιώργη με την Αριάδνη στο καφενείο, αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα χημεία μεταξύ τους, που ήταν τελείως άγνωστη μέχρι στιγμής. Ο Δημοσθένης και ο Βαγιάκος μιλούν για τις «δουλειές» τους στη μέση του πουθενά κι εκείνη την ώρα εμφανίζεται ο Πότης. Ο Μάνος εκμυστηρεύεται στη Μαργαρίτα το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει κι εκείνη πέφτει από τα σύννεφα. Η Μαρία, τρομοκρατημένη, μιλάει στον Ισίδωρο για το βιβλίο που εκδίδει και του αναφέρει ότι μέσα αποκαλύπτει ένα σωρό κουτσομπολιά για τις ζωές τους.

Επεισόδιο 176 (Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 21:00)

Ο Ισίδωρος εκνευρίζεται με το περιεχόμενο του βιβλίου της Μαρίας και ζητάει από την Αθηνά να παρέμβει και να εμποδίσει την κυκλοφορία του. Η Αθηνά απευθύνεται στον Λυκούργο, αλλά εκείνος την ενημερώνει πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πια. Ο παππούς στήνει παγίδα στην Κούλα και της ζητάει δανεικά για μια αγορά, ενώ παράλληλα της κάνει πρόταση γάμου. Η Ειρήνη προτείνει στον Παρασκευά να συγκατοικήσουν μαζί με τους γονείς της κι αυτός αποφασίζει να φύγει από την Αρεόπολη και να εξαφανιστεί. Ο Δημοσθένης δέχεται ένα μήνυμα από την Ξένια όπου του ζητάει 500.000 ευρώ για να του δώσει το μωρό. Ο Στάθης επαναφέρει το θέμα του γάμου κι αυτή τη φορά η Ιουλία δεν είναι αρνητική.

Επεισόδιο 177 (Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21:00)

Έντρομος ο Παρασκευάς είναι αποφασισμένος να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει από τη Μάνη, αν τον υποχρεώσει ο Δημοσθένης να μείνει «σώγαμπρος» στο σπίτι του. Η Ιουλία και ο Στάθης ανακοινώνουν στον Ισίδωρο ότι τον Σεπτέμβριο θα κάνουν πολιτικό γάμο και ότι θα τους παντρέψει αυτός στο Δημαρχείο. Η Κούλα με την Αρετή ετοιμάζουν τα λεφτά που θα δώσουν στον παππού, μόνο που η Κούλα δεν μπορεί να φανταστεί τι την περιμένει, καθώς ο παππούς είναι αποφασισμένος να πάρει την εκδίκησή του. Ο Ισίδωρος επιστρέφει στην Αρεόπολη και αμέσως ζητάει από τη Μαρίνα και τον Μάνο εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν τον ειδοποίησαν για τη γέννα της Ιουλίας. Με αυτή την αφορμή, μαθαίνει και για το χειρουργείο της Αγγελικής, αλλά από την πλευρά του ο Μάνος απαιτεί να μάθει τον αληθινό λόγο για τον οποίο ο Ισίδωρος πήγε αυτή τη φορά στο Λονδίνο.

Επεισόδιο 178 (Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 21:40)

Ο Πότης και η Άννα μαθαίνουν για το βιβλίο κι αναρωτιούνται τι μπορεί να έχει γράψει η Μαρία γι’ αυτούς, ενώ ο Κουράκος δεν είναι καθόλου χαρούμενος όταν πληροφορείται ότι υπάρχουν αναφορές και σε εκείνον. Ο Κωνσταντίνος αποφασίζει να προσλάβει μια γραμματέα για να τον βοηθάει. Ο Δημοσθένης πιέζει τον Παρασκευά να μείνει στο σπίτι τους. Εκείνος, προκειμένου να γλιτώσει τη συγκατοίκηση, παριστάνει ότι φεύγει από τη Μάνη και κρύβεται στο σπίτι του Λυκούργου. Η Κούλα προετοιμάζει την Αρετή για μία οντισιόν στην Αθήνα. Ο Δημοσθένης συνειδητοποιεί πως ένα πακέτο με ναρκωτικά δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του και βάζει τον Βαγιάκο να το ψάξει. Η Αμαλία μαθαίνει ότι η Αθηνά θα παντρευτεί με τον Τζον και πηγαίνει για να της ευχηθεί, η Αθηνά όμως την αιφνιδιάζει λέγοντάς της πως δεν είναι ευπρόσδεκτη στον γάμο.