Η Μαρία Μπέη, ο Γιώργος Πορφύρης, ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης, ο Άγγελος Τσιγκάκος και ο Νίκος Τράκας κατάφεραν να επικρατήσουν μαγειρικά, έχοντας περάσει «δια πυρός και σιδήρου», σε μια χρονιά γεμάτη εξαιρετικά απαιτητικές δοκιμασίες αποχώρησης, χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής.

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, καλωσόρισαν στο επεισόδιο της Τρίτης (23/5) τους πέντε διαγωνιζόμενους στους ημιτελικούς του MasterChef 2023 έχοντας ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη.

«Σήμερα παιδιά για εσάς έχουμε ένα εισιτήριο που οδηγεί στην τελική τριάδα. Πώς θα γίνει αυτό; Θα υπάρξουν δυο μαγειρικές δοκιμασίες. Στη πρώτη θα συμμετέχετε και οι πέντε. Αυτοί που θα κάνουν τις δύο καλύτερες προσπάθειες θα προκριθούν στη δεύτερη μαγειρική δοκιμασία. Ο καλύτερος στη δεύτερη δοκιμασία θα είναι στους τρεις. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Follow the chef: Ποιοι αντέγραψαν καλύτερα το πιάτο του chef Νίκου Θωμά;

Στην πρώτη δοκιμασία, οι πέντε επίδοξοι MasterChefs διαγωνίστηκαν σε δοκιμασία «Follow the Chef» και κλήθηκαν να ακολουθήσουν κατά γράμμα τον «μαγειρικό ρυθμό» του καλεσμένου chef και Culinary Consultant του MasterChef 2023, Νίκου Θωμά.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Θωμάς δοκίμασε τα πιάτα και αποφάσισε ποια ήταν τα δυο καλύτερα πιάτα που θα προχωρούσαν με απώτερο στόχο στο τέλος του επεισοδίου την είσοδο στην τελική τριάδα.

Μαρία Μπέη και Νίκος Τράκας τα κατάφεραν πολύ καλά κι έτσι πήραν το εισιτήριο στη δεύτερη μαγειρική δοκιμασία της ημέρας.

Αστακός & Agnolotti: Απαιτητικό πιάτο αντιγραφής – Μια συνταγή δια χειρός Γιάννη Λουκάκου

Μαρία Μπέη και Νίκος Τράκας μονομάχησαν στη συνέχεια για το εισιτήριο θα οδηγήσει στους τρεις καλύτερους του MasterChef 2023.

Τους δύο διαγωνιζόμενους περίμενε ένα απαιτητικό πιάτο αντιγραφής δια χειρός του καταξιωμένου καλεσμένου chef Γιάννη Λουκάκου.

«Αστακός & Agnolotti, αρωματική μπίσκ, αρακάς, σπαράγγια» κλήθηκαν να αντιγράψουν οι δύο παίκτες.

Αυτός είναι ο πρώτος παίκτης που μπαίνει στην τελική τριάδα

Μέσα από δύο μαγειρικές δοκιμασίες, στο τέλος της μέρας ο Νίκος Τράκας κατάφερε να πάρει απευθείας το εισιτήριο για την τελική τριάδα, αποφεύγοντας τις δύο επόμενες αποχωρήσεις.

«Θεωρώ τα πιάτα σας ισάξια, ωστόσο υπήρχε ένα τεχνικό λάθος που διαφοροποίησε την τελική μου βαθμολογία» είπε ο επίτιμος καλεσμένος σεφ.

Στη συνέχεια αποκάλυψε μέσω της βαθμολογίας του ότι το πιάτο της Μαρίας ήταν αυτό που είχε την τεχνική αστοχία. Της είπε ότι τα πήγε εξαιρετικά αλλά ότι αυτό ήταν ένα λάθος που δεν μπορούσαν να παραβλέψουν.

«Είσαι επίσημα στους τρεις καλύτερους του διαγωνισμού» είπαν οι κριτές στον Νίκο Τράκα και έκλεισε η βραδιά με την Μαρία Μπέη να πεισμώνει που δεν κατάφερε να επικρατήσει έναντι του αντιπάλου της.