Η οικειοθελής αποχώρηση του Στέλιου Χανταμπάκη από το Survivor All Star λίγα λεπτά πριν ανοίξουν οι τηλεφωνικές γραμμές ώστε να ψηφίσει ο κόσμος ποιον θέλει να φύγει από τον Άγιο Δομίνικο προκάλεσε σοκ και έκπληξη στους συμπαίκτες του. Ο Στέλιος Χανταμπάκης στο λόγο του ανέφερε πως του λείπει η οικογένειά του και γι’ αυτό αποφάσισε, αν και υποψήφιος προς αποχώρηση, να φύγει από μόνος του και δεν έδωσε την ευκαιρία στο τηλεοπτικό κοινό να τον κρατήσει στο παιχνίδι.

Η απόφαση του παίκτη προκάλεσε εντύπωση και ανάμεικτα συναισθήματα στους συμπαίκτες του οι οποίοι μοιράστηκαν  τις σκέψεις τους με την κάμερα της παραγωγής.

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος έκανε φανερή την έντονη δυσπιστία του για τα κίνητρα που είχε ο Στέλιος Χανταμπάκης πίσω από αυτή την κίνηση. «Πολύ περίεργη η αποχώρηση του Στέλιου. Κακά τα ψέματα. Δεν πιστεύω ότι δεκαπέντε λεπτά πριν ανοίξουν οι γραμμές σκέφτηκε να αποχωρήσει οικειοθελώς. Αν ήθελε να αποχωρήσει οικειοθελώς, θα το είχε κάνει μια βδομάδα πριν ή θα το είχε κάνει μια βδομάδα μετά. Ζορίστηκε που βγήκε προτεινόμενος; Ζορίστηκε που είχαν γίνει όλα αυτά και ψυχανεμίστηκε ότι θα ανοιχτεί ένα θέμα το οποίο δεν τον συμφέρει; Και δεν ήθελε να βγει προς τα έξω οπότε το πρόλαβε και στο συμβούλιο; Δεν ξέρω. Έχεις κάνει τέσσερις μήνες υπομονή, έχεις βγει όμως προτεινόμενος. Ψυχανεμίζεσαι ότι θα ανοιχτεί ένα θέμα το οποίο δεν σε συμφέρει και φεύγεις πέντε λεπτά πριν ανοίξουν οι γραμμές; Δεν κολλάει κάπου όλη η ιστορία» ανέφερε ο παίκτης.

Σπύρος Μαρτίκας: Ο κόσμος είναι αυτός που βλέπει, κρίνει, τιμωρεί και επιβραβεύει

Ο Σπύρος Μαρτίκας τόνισε χαρακτηριστικά πως «τελικά τι είναι το πολυτιμότερο σε αυτό που ζούμε εδώ; Τελικά τι είναι αυτό που μας κρατάει δυνατούς, που μας κρατάει να αντέχουμε στα πιο δύσκολα; Ένα και μοναδικό. Η στήριξη και η αγάπη του κόσμου. Ο κόσμος είναι αυτός που θα μας κρατήσει και παίζει το παιχνίδι. Ο κόσμος είναι αυτός που βλέπει, κρίνει, τιμωρεί και επιβραβεύει. Είναι αυτό που κάνει τους περισσότερους να δειλιάζουν, να τρομάζουν στην ιδέα και μόνο να βγουν υποψήφιοι. Όλοι διαγράφουμε μια πορεία έντονη, πρωταγωνιστική στο πιο δύσκολο παιχνίδι του κόσμου. Αυτή η πορεία δημιουργεί οπαδούς, πολλές φορές φανατικούς και όταν έχεις προετοιμάσει τη στρατιά σου να σε στηρίξει, εσύ ο ίδιος εγκαταλείπεις».

Σταυρούλα Χρυσαειδή: Πολλοί θα πουν διάφορα

Στην κάμερα του Survivor All Star μίλησε και η Σταυρούλα Χρυσαειδή η οποία ανέφερε: «Είναι πάρα πολύ κρίμα γιατί θεωρώ ότι είναι ένας πάρα πολύ δυνατός παίκτης και αγωνιστικά και θεωρώ ότι και το κοινό έχει καταλάβει ποιος είναι πραγματικά. Εμένα με λυπεί πάρα πολύ το ότι έχει αποχωρήσει αυτή τη στιγμή. Πολλοί θα πουν διάφορα, εγώ θα πω απλά ότι του έλειπε πάρα πολύ η οικογένεια του και δεν άντεξε. Είμαστε κοντά πέντε μήνες οπότε είναι πάρα πολύ λογικό, με δυο παιδιά και μια οικογένεια έξω που υπερλατρεύει, να μην αντέξει άλλο. Εδώ από την πρώτη ημέρα που ταξίδεψε, του έλειπαν, οπότε για μένα είναι λυπηρό αλλά χαίρομαι γιατί αυτός θα είναι καλά».