Μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών ενόψει τον εκλογών, η ΕΡΤ άνοιξε τις πόρτες του Ραδιομεγάρου και υποδέχθηκε δημοσιογράφους προκειμένου να ξεναγηθούν στην «ανανεωμένη» δημόσια τηλεόραση, και όχι μόνο. Όσοι βρέθηκαν στην Αγία Παρασκευή ξεναγήθηκαν από τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη, τον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Γιάννη Τρουπή, τα στελέχη και τους παρουσιαστές της Ενημέρωσης, καθώς και τους επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών στο νέο newsroom της δημόσιας τηλεόρασης, περπάτησαν στο Στούντιο 4, ενημερώθηκαν για το ΕΡΤNEWS που έκλεισε ήδη έναν χρόνο ζωής, για το ertnews.gr όπως και για το Πρώτο Πρόγραμμα.

Οι παρευρισκόμενοι περπάτησαν μεταξύ άλλων στο newsroom της ΕΡΤ, στην αίθουσα συσκέψεων, στα πλατό ενώ είχαν την ευκαιρία να μπουν στο κοντρόλ των ειδήσεων, αλλά και στα στούντιο της τηλεόρασης.

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις όπως η «γνωριμία» με τον… Ερμή. Ποιος είναι ο Ερμής ο οποίος καλωσόρισε τους δημοσιογράφους στην ΕΡΤ και τους παρουσίασε το ERTNEWS;

Ο Ερμής καλωσόρισε τους δημοσιογράφους στην ΕΡΤ

Ο Ερμής

Ο Ερμής, «βαφτίστηκε» από τα στελέχη της Ενημέρωσης και είναι ένας δημοσιογράφος εικονικής πραγματικότητας ο οποίος ανέλαβε να μιλήσει μέσω video wall για το 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.

Το Στούντιο 4 που θα φιλοξενήσει το debate

Μέχρι πρότινος, η εκπομπή της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου Στούντιο 4 «έβγαινε» στον τηλεοπτικό αέρα από το αντίστοιχο στούντιο στο οποίο «χρωστάει» και το όνομά της. Πλέον αυτό αποτελεί παρελθόν καθώς τα ψυχαγωγικά προγράμματα φιλοξενούνται στα ιστορικά στούντιο της ΕΡΤ που βρίσκονται στην Κατεχάκη.

Το Στούντιο 4, μετά την «μετακόμιση» της ομότιτλης εκπομπής ανανεώθηκε, εκσυγχρονίστηκε έτι περαιτέρω και πλέον είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το debate των πολιτικών αρχηγών το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου 2023.

Εκτός όμως από το πολυαναμενόμενο debate, από το συγκεκριμένο στούντιο και αφού γίνουν ορισμένες αλλαγές στη διάταξη του χώρου, θα μεταδοθούν και τα αποτελέσματα της βραδιάς των εκλογών της 21ης Μαΐου με κεντρικό παρουσιαστή τον Γιώργο Κουβαρά και καλεσμένους έως 12 άτομα.

Οι πρώτες λεπτομέρειες του debate

Ο Γιώργος Κουβαράς

Λίγες λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής για το κρίσιμο debate των πολιτικών αρχηγών αφού η πλήρης εικόνα για τον τρόπο που θα διεξαχθεί, θα διαμορφωθεί σε σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο (04/05) στην ΕΡΤ. Στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι που θα βρίσκονται παρόντες στην τηλεμαχία. Πρόκειται για 6 δημοσιογράφους οι οποίοι θα απευθύνουν ερωτήσεις βασισμένες στις 5 ενότητες του debate. Το τι θα ρωτήσει ο κάθε δημοσιογράφος και με ποια σειρά θα αποφασιστεί αύριο. Οι αρχικές σκέψεις των ιθυνόντων είναι να απευθύνει ένας δημοσιογράφος ερώτηση για κάθε ενότητα ενώ αναμένεται να αποφασιστεί ο ρόλος του 6ου δημοσιογράφου. Συντονιστής του debate θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς.

Η βραδιά των εκλογών

Αν και μέχρι στιγμής, ο σχεδιασμός για την βραδιά των εκλογών δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι σίγουρο πως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει με πρωτοποριακούς τρόπους, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων τρισδιάστατες κάρτες και γραφικά με τα ποσοστά των κομμάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το debate όσο και η βραδιά των εκλογών θα μεταδοθούν και στη νοηματική από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Μίλαν και Ίντερ θα βάλουν… γκολ στο debate;

Την βραδιά του debate, οι λάτρεις των εκλογικών τηλεμαχιών θα έρθουν σε… σύγκρουση με τους λάτρεις της μικρής στρογγυλής «θεάς» και του ποδοσφαίρου καθώς η ώρα έναρξης του debate συμπίπτει με τον δεύτερο ημιτελικό του Champions League ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει διαφανεί πως η εκλογική τηλεμαχία μπορεί να αλλάξει την ώρα έναρξης ενώ σίγουρο είναι πως ούτε το σημαντικό αυτό ματς μπορεί να μεταδοθεί άλλη ώρα ή να μην μεταδοθεί καθόλου καθώς υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις που διασφαλίζουν τη μετάδοσή του.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast: