Με χαλασμό και καβγάδες ξεκίνησε και συνεχίστηκε το επεισόδιο της Παρασκευής (24/3) στο MasterChef, με προδοσία και συγκίνηση έκλεισε. Πριν την αξιολόγηση των δύο ομάδων για την ομαδική δοκιμασία Αλέξανδρος και Στέλλα έβαλαν εκ νέου στο στόχαστρό τους τον Γιώργο Πορφύρη, με την δεύτερη να επιδίδεται σε απίστευτες προσβολές και απέναντι στη Μαρία Λαζαρίδου «Πετάχτηκε η άλλη σαν την τσούτσα, να μας πει ότι πήρε τον Αλέξανδρο γιατί είναι καλύτερος μάγειρας. Τι λες μωρή μαλ@@@νη, είναι δυνατόν;».

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τη νίκη της κόκκινης ομάδας με τον Γιώργο Πορφύρη αρχηγό, στην μπλε ομάδα, της οποίας ηγείτο ο Κωνσταντίνος Κόκκοτας έγιναν… μύλος με πρωτοστάτη τον Αλέξανδρο, ο οποίος έβλεπε το «σενάριο» που είχε καταλάβει ότι… υφαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά.

Οι «Κόκκινοι» με μπροστάρη τον Πορφύρη «έσωσαν» και έδωσαν ασυλία από την ηττημένη ομάδα στον Κωνσταντίνο. Ο αρχηγός των «Μπλε» στη συνέχεια έδειξε τον Αλέξανδρο ως πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση και εκείνος έγινε… ταύρος «Όπως γουστάρω θα μιλάω – Τσόφλια, σιχάματα… φλούδες όλοι» ήταν μερικά από τα όσα… εκτόξευσε στους συμπαίκτες του και συνέχισε να είναι και στη συνέχεια εκτός εαυτού απειλώντας τους «Αν μείνω σήμερα, ψάξτε τρύπα να κρυφτείτε» με τα «μπιπ» να πέφτουν βροχή!

Ίσως η πιο απρόσμενη αποχώρηση στο MasterChef 2023 – Έφυγε ο πιο αγαπητός παίκτης του διαγωνισμού

Ένα απαιτητικό κι ιδιαίτερα γευστικό πιάτο με την υπογραφή του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, κλήθηκαν να αντιγράψουν οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση – Αλέξανδρος Αντωνελάκης, Νικήτας Φιλιππάκης και Δημήτρης Πολιτάκης – στο επεισόδιο του MasterChef 2023 την Παρασκευή (24/3).

Ο καλεσμένος σεφ ετοίμασε χόρτα, αρνίσια συκωταριά με καραβίδες, αμύγδαλο κι αυγολέμονο.

Αφού αντέγραψαν το πιάτο του Μανώλη Παπουτσάκη, Νικήτας, Αλέξανδρος και Δημήτρης κλήθηκαν να ακούσουν τη βαθμολογία τους από τους κριτές και τον guest chef.

Ο Πάνος Ιωαννίδης αισθάνθηκε μια έντονη αδιαθεσία και δεν έδωσε το «παρών» στη διαδικασία.

Ο Αλέξανδρος πήρε 8/10 από τον Σωτήρη Κοντιζά, 8/10 από τον Μανώλη Παπουτσάκη, ενώ 8/10 πήρε κι από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, συγκεντρώνοντας συνολικά 24 βαθμούς.

Ο Δημήτρης πήρε 8/10 από τον Σωτήρη Κοντιζά, τον ίδιο βαθμό πήρε κι από τον Μανώλη Παπουτσάκη, ενώ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος του έβαλε 7/10, συγκεντρώνοντας 23 βαθμούς. Ο Αλέξανδρος με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ανέβηκε «ασφαλής» στον εξώστη.

Ο Νικήτας πήρε 6/10 από τον Σωτήρη Κοντιζά αφού δεν του άρεσε ο τρόπος που μαγείρεψε το συκώτι. 7 στα 10 πήρε η προσπάθεια του Νικήτα από τον Μανώλη Παπουτσάκη. 6 στα 10 του έβαλε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, συγκεντρώνοντας συνολικά 19 βαθμούς στους 30. Έτσι ίσως στην πιο απρόσμενη αποχώρηση του MasterChef 2023, αυτός που έφυγε ήταν ο Νικήτας, ο πιο αγαπητός παίκτης του διαγωνισμού.

Ο Δημήτρης συγκινήθηκε πολύ με την αποχώρηση του Νικήτα, όπως κι ο Κωνσταντίνος που δήλωσε ότι δεν έπρεπε να φύγει.

«Χάρηκα πολύ που σας γνώρισα. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έκανα κάτι τέτοιο, ότι θα έμπαινα στο σπίτι… για εμένα ήταν μια υπέρβαση. Ένα ευχαριστώ και μπράβο στα παιδιά πίσω από τις κάμερες που πραγματικά δουλεύουν ασταμάτητα. Χάρηκα πάρα πολύ που γνώρισα όλα τα παιδιά στον εξώστη», είπε ο Νικήτας φεύγοντας.

«Άξιζε πάρα πολύ το ταξίδι σεφ. Σήμερα λίγο το ξέχασα, με επηρέασε η ημέρα αλλά εντάξει, μαθαίνεις από τα λάθη…», είπε στον Σωτήρη Κοντιζά, αποκαλύπτοντας ότι έχει τρεις μήνες να δει τα παιδιά του! «Ήθελα λίγο ακόμα από τον διαγωνισμό. Όσο και να δυσκολεύει θες λίγο ακόμα… Αυτό φαίνεται κι από την είσοδο των παλιών παικτών», συμπλήρωσε παραδίδοντας την ποδιά τους στους σεφ και κριτές.

Κρίνοντας την αποχώρηση του Νικήτα, ο Γιώργος Πορφύρης ανέφερε πως «τον πρόδωσαν οι φίλοι του» κι ότι αυτή είναι μία από τις «κακές στιγμές του MasterChef». Μαζί του συμφώνησε και ο Κωνσταντίνος Κόκοτας που ήταν αρχηγός της μπλε ομάδας. Αμφότεροι μίλησαν και για στημένη ψηφοφορία και πως την πλήρωσε χωρίς να φταίει.

Και η αλήθεια είναι ότι σχεδόν οι μισοί διαγωνιζόμενοι της ηττημένης μπλε ομάδας άλλαξαν τελευταία στιγμή την ψήφο τους, με τον εξώστη να μιλά για στημένο παιχνίδι.