Χαμός από αλλαγές φέτος με τη μεγαλύτερη όλων να αποκαλύπτεται στο επεισόδιο της Τρίτης (31/1) του MasterChef.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, για 10 εβδομάδες ακόμη ο παίκτης με το χειρότερο πιάτο από την πρώτη δοκιμασία της εβδομάδας θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία στο ριάλιτι.

Προκειμένου να τη διεκδικήσει πρέπει να μαγειρέψει κόντρα σε έναν «βετεράνο» του παιχνιδιού και σε περίπτωση νίκης παραμένει στο παιχνίδι.

Αν χάσει όμως, τη θέση του στον μαγειρικό διαγωνισμό παίρνει ο παλιός παίκτης του παιχνιδιού.

Από το επεισόδιο της Δευτέρας (30/1) τις τρεις χειρότερες προσπάθειες είχαν ο Γιάννης Χατζίνας, ο Κωνσταντίνος Κόκκοτας και ο Νίκος Παντατοσάκης, οι οποίοι μονομάχησαν μαγειρικά για να πείσουν τους τρεις κριτές του MasterChef, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Την χειρότερη προσπάθεια από τους τρεις είχε ο Νίκος. Συγκέντρωσε 19 βαθμούς και ήταν έτοιμος να δει την πόρτα της εξόδου.

Ξαφνικά, όμως, η πόρτα άνοιξε κι εμφανίστηκε μπροστά στους παίκτες ο Γιώργος Πορφύρης από το πρώτο MasterChef, ο οποίος δήλωσε έτοιμος για την μαγειρική μονομαχία μαζί του.

Παρεξηγήθηκαν στον εξώστη για τον Πορφύρη!

Την ώρα που μαγείρευαν οι δυο διαγωνιζόμενοι – παλιός και νέος – ο εξώστης έκανε τα πρώτα στρατόπεδα!

Ο Αλέξανδρος το είχε πάρει πολύ προσωπικά και βοηθούσε όλη την ώρα τον Νίκο, ενώ ενοχλήθηκε από κάποιον συμπαίκτη του, ο οποίος θέλησε να βοηθήσει τον Γιώργο Πορφύρη.

Η βοήθεια του Αλέξανδρου στον Νίκο και το σχόλιο του Κοντιζά

Την ώρα που πήγαν οι κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς και Πάνος Ιωαννίδης, στον πάγκο του Νίκου για να τον ρωτήσουν τι φτιάχνει και πώς τα πηγαίνει, εκείνος δυσκολεύτηκε να απαντήσει.

Ο λόγος ήταν ότι ο Αλέξανδρος από τον εξώστη τον βοήθησε τόσο πολύ που ήταν σαν να μαγείρευε εκείνος. Μάλιστα, αυτό το σχολίασε και ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Νίκος ή Γιώργος; Ποιος συνεχίζει στον διαγωνισμό;

O Νίκος και ο Γιώργος είχαν 45 λεπτά στη διάθεσή τους για να μαγειρέψουν ένα πιάτο με έξι υλικά, με σκοπό να εντυπωσιάσουν τους κριτές και να κερδίσουν μία θέση μέσα στο MasterChef.

Η αγωνία χτύπησε κόκκινο, οι κουζίνες πήραν φωτιά και στο τέλος παρουσίασαν τα πιάτα τους στην κριτική επιτροπή.

Ο «εισβολέας» Γιώργος Πορφύρης που είχε βγει τρίτος στον διαγωνισμό πριν από πέντε χρόνια, είχε εμφανώς μεγαλύτερη εμπειρία.

Ο Νίκος έφτιαξε φαγκρί και χτένια σοτέ με πουρέ από μωβ κουνουπίδι και σάλτσα dashi με εσπεριδοειδή.

Ο Γιώργος Πορφύρης έφτιαξε χτένια με κάρι, αυγολέμονο με dashi και μανταρίνι, πουρές από μωβ κουνουπίδι και σάλτσα κρασιού.

Τελικά, τη θέση στον διαγωνισμό κέρδισε ο Γιώργος Πορφύρης, αφού οι κριτές δεν έμειναν ευχαριστημένοι με το πιάτο του Νίκου. Έτσι ο Νίκος είναι ο πρώτος παίκτης που αποχώρησε στο φετινό MasterChef!

«Πορφύρης is back! Επιστροφή στο MasterChef! Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος! Την ώρα που μου έβαζε την ποδιά ο κύριος Κοντιζάς, ειλικρινά γύρισα πέντε χρόνια πίσω!» είπε στην κάμερα ενθουσιασμένος ο Γιώργος.

Μάλιστα χρέωσε τη νίκη του στην πολυαγαπημένη του γιαγιά και τη φανουρόπιτα που έφτιαξε για να βγει ο εγγονός της νικητής.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι ήταν εμφανής η αμηχανία των υπολοίπων. «Θα μπορούσα να παρομοιάσω την υποδοχή που μου κάνανε με μία πρώην μου» σχολίασε χαρακτηριστικά ο… εισβολέας.