Σε μια περίοδο που η μαγειρική κατακλύζει το τηλεοπτικό τοπίο, ο Έκτορας Μποτρίνι αποφάσισε να ρισκάρει με μια νέα τηλεοπτική δουλειά.
Πρόκειται για το «Botrini’s Project», μια εκπομπή η οποία αναζητά 12 νέους και παντελώς άσχετους με τη μαγειρική, προκειμένου να εργαστούν στο νέο του εστιατόριο.
Στόχος του Ιταλού σεφ είναι να δημιουργήσει μέσα σε 12 εβδομάδες σεφ πρώτης γραμμής οι οποίοι θα είναι ικανοί να χειριστούν τις υψηλές απαιτήσεις ενός γκουρμέ εστιατορίου.
Όλα αυτά υπό την επίβλεψη κάμερας η οποία θα παρακολουθεί τους υποψήφιους σεφ στην προσπάθειά τους.
Στην εκπομπή θα ενταχθεί και μια ομάδα καθηγητών γαστρονομίας και μαγειρικής η οποία θα μυήσει τους υποψήφιους στα μυστικά της κουζίνας.