Μετά τα ταξίδια και τα μεγάλα έπαθλα, οι παίκτες του Survivor προετοιμάστηκαν ψυχολογικά για να αγωνιστούν για την πρώτη ασυλία της εβδομάδας. Τα προβλήματα όμως στην παραλία φαίνεται πως είναι πολλά και αρκετοί παίκτες μοιράστηκαν τις σκέψεις τους με την κάμερα του Survivor κατά τη διάρκεια των προσωπικών τους συνεντεύξεων.

«Πιστεύω ότι η Στέλλα, αυτό που είχε πει περί λυκοφιλίας ότι ακόμα δεν έχει φανεί 100%, αλλά έχει δίκιο. 100% θα φανεί όταν υπάρξει είτε η πρώτη περιπέτεια που θα χάσουν κάποια ασυλία είτε όταν γίνει ατομικό το παιχνίδι» είπε αρχικά ο Στάθης Σχίζας αναφερόμενος στην Μπλε Ομάδα.

«Εκεί θα φανούν τα αληθινά στηρίγματα, οι αληθινές φιλίες και το “είμαι εδώ για σένα”, αν αυτό ισχύει ή όχι. Αν χάσουν λοιπόν οι Μπλε θα δούμε αν θα στηρίξουν τη Βρισηίδα που πραγματικά πιστεύω ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο και πραγματικά θέλω να δω τι θα συμβεί κι αν θα βγουν τα ψέματα που έχουν πει οι Μπλε, στη φόρα λόγω του ότι η Βρισηίδα θα βγει στον τάκο. Πιστεύω, πως αν χάσουν οι Μπλε, η Βρισηίδα θα πει τι πραγματικά έχει συμβεί και εκεί τότε θα δούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος έλεγε τόσο καιρό ψέματα» είπε η Στέλλα Ανδρεάδου κάνοντας μια μαντεψιά για την πορεία του παιχνιδιού.

 Κουρασμένη από τα ταξίδια η Ασημίνα Χατζηανδρέου

Κουρασμένη από τα ταξίδια που απόλαυσε ήταν η Ασημίνα Χατζηανδρέου λίγο πριν ξεκινήσουν οι παίκτες για τον πρώτο αγώνα ασυλίας. «Επιστροφή στην πραγματικότητα και η πραγματικότητα ακούει στη λέξη ασυλία. Σήμερα λοιπόν έχουμε την ασυλία, είμαστε λίγο κουρασμένοι από τα δυο ταξίδια που έχουμε κάνει αλλά δε νομίζω να πτοεί την ομάδα μου αυτό, όμως έχουμε πολλή ενέργεια και πολύ θετικό vibe από αυτό που μας έχει δώσει μπουστάρισμα να κάτσουμε εδώ άλλον έναν μήνα» τόνισε η παίκτρια.

Ο Σπύρος Μαρτίκας «ξεγυμνώνει» το σχέδιο των Μπλε

Απόφαση να πάψει να είναι ουδέτερος πήρε ο Σπύρος Μαρτίκας και το ανακοίνωσε στους συμπαίκτες του ενώ μιλώντας στην κάμερα του Survivor εξήγησε την σκέψη που τον οδήγησε στο να κάνει αυτήν την ανακοίνωση στους υπόλοιπους Κόκκινους. «Ο Άρης έχει  σοβαρό θέμα ότι στηρίζω νέα παιδιά και ότι παραμένω σε αυτό το παιχνίδι. Ίσως γιατί ο Άρης Σοϊλέδης τρομάζει με την παρουσία μου στο παιχνίδι. Εννιά φορές υποψήφιος και έχει καταλάβει ότι η εκτίμηση του κόσμου στο πρόσωπό μου, είναι πλέον εγγυημένη. Κάτι που τρομάζει τον Άρη. Έχει κάνει πάρα πολλά και συνεχίζει να κάνει ακόμα χειρότερα, πατάει επί πτωμάτων. Μόνος σκοπός του να φτάσει στον τελικό. Κάτι που δεν του αξίζει» ανέφερε αρχικά ο φαρμακοποιός και «κάρφωσε» με τις δηλώσεις του τον ποδοσφαιριστή.

Από το… στόχαστρο του δεν έλειψε και η στάση των Μπλε απέναντι στην πρώην αγαπημένη του, Βρισηίδα Ανδριώτου. «Στήσατε σχέδιο ενάντια στη Βρισηίδα. Πιαστήκατε με την Ασημίνα από ένα γεγονός, από ένα τυχαίο και απλό γεγονός, το γεμίσατε με ψέμα και ακραία υπερβολή. Μια απλή διαφωνία μου με τη Βρισηίδα, την οδηγήσατε σε ακραία εξέλιξη και ψέμα, ότι την έσπρωξα. Ότι άσκησα κάτι απρεπές απέναντι σε μια κοπέλα που την στηρίζω 2,5 μήνες. Μια κοπέλα που είχε αλλάξει στάση ζωής, είχε ηρεμήσει, είχε γίνει πιο γλυκιά με όλους, είχε μετριάσει τα νεύρα και τις κακές αντιδράσεις. Γιατί 2,5 μήνες την στήριζα. Την εκμεταλλευτήκατε στο έπακρο. Και αφού την εκμεταλλευτήκατε, στην επόμενη ασυλία θα την πετάξετε, θα την βγάλετε προτεινόμενη και θα της πείτε ότι δεν σας κάνει άλλο. Εκμεταλλευτήκατε την σχέση μου μαζί της και θέλατε να τη διαλύσετε. Το καταφέρατε. Εκμεταλλευτήκατε την αδυναμία και την κακή ψυχολογική της κατάσταση που εσείς την προκαλέσατε, να γίνει ακόμα χειρότερη για να της γεμίσετε με ψέματα ότι αν βγει ο Μαρτίκας και πει ότι του σήκωσες χέρι θα βγεις κι εσύ να πεις ότι σε έσπρωξε ή σου μίλησε άσχημα. Δεν σε έσπρωξα Βρισηίδα μου και το ξέρεις» είπε ο παίκτης.

Survivor: Τέλος ο κανόνας των δυο

Μπλε και Κόκκινοι μεταφέρθηκαν μπροστά στον Γιώργο Λιάνο ο οποίος τους ενημέρωσε πως ο κανόνας των δυο παύει να υφίσταται αφού το παιχνίδι μπαίνει στην τελική ευθεία. Αυτό σημαίνει πως η Στέλλα και η Μαίη πλέον μπορούν να ψηφιστούν σε περίπτωση ήττας.

Οι Κόκκινοι μπήκαν στον στίβο μάχης με μια απουσία, αυτή του Γιώργου Ταλάντσεβ ο οποίος ακόμα ταλαιπωρείται από προβλήματα υγείας και οι γιατροί συνέστησαν να μην παίξει ενώ αναμένει τα αποτελέσματα μιας μαγνητικής που έκανε.