Το ημερολόγιο έγραφε 21 Φεβρουαρίου 1994. Ήταν η μέρα που θα ερχόταν μια επανάσταση στις αθλητικές εφημερίδες της Ελλάδας. Σε μία εποχή που στα μανταλάκια των περιπτέρων κρέμονται μονάχα οι ιστορικές «Αθλητική Ηχώ», «Φως» και ο «Φίλαθλος», μία νέα εφημερίδα έρχεται να πάρει θέση ανάμεσά τους και να κατακτήσει τον ελληνικό χώρο. Το όνομά αυτής… «Sportime».
Γιατί όμως η Sportime αποτέλεσε επανάσταση για τα δεδομένα του εγχώριου έντυπου Τύπου. Γιατί προσπάθησε να είναι κάτι παραπάνω από μία απλή αθλητική εφημερίδα που θα μετέφερε τα αγωνιστικά νέα και τα ρεπορτάζ των ομάδων. Η Sportime τα είχε όλα. Από ποδόσφαιρο, μπάσκετ μέχρι υγρό στίβο και πολιτικά. Συνέδεσε τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και διαμόρφωσε ένα νέο αναγνωστικό κοινό το ποίο έπαιρνε την εφημερίδα για να διαβάσει την άποψη των συντακτών και εκτός αθλητικών στεγανών.
Πρωτεργάτης του φύλλου ήταν ο Χάρης Ξύδης ο οποίος κλήθηκε να πραγματώσει τα θέλω του εκδότη Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Ο ιθύνων νους Ξύδης δημιούργησε μια ομάδα άγουρων (τότε) συντακτών η οποία με το χρόνο γιγαντώθηκε (μετά τον πρώτο χρόνο είχαν έρθει και οι Συρίγος, Σπυρόπουλος) και σταδιακά έφτασε να γίνει νο.1 στις αθλητικές και 4η στο σύνολο του Τύπου γενικότερα.
Το εξώφυλλο για τον Ελύτη που έμεινε στην ιστορία
Αυτό που τρέλαινε ωστόσο τους αναγνώστες ήταν και οι στοχευμένες επιλογές στις φωτογραφίες και τη θεματολογία των πρωτοσέλιδων. Τα οποία φυσικά δεν αφορούσαν μόνο αθλητικά γεγονότα καθώς η Sportime τολμούσε να χτυπήσει και εξώφυλλα που αφορούσαν την πολιτική ή κοινωνική ζωή του τόπου.
Άλλωστε έχει μείνει ιστορικό το εξώφυλλο της εφημερίδας για τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη τον Μάρτιο του 1996. Σαν σήμερα 18 Μαρτίου. Το πιο ιστορικό εξώφυλλο μετά τον θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη ακόμα παραμένει «σταθμός» για τις εφημερίδες με το «Σσσσσ… έφυγε ο Ελύτης» να συγκινεί ακόμα. για όποιους δεν το έχουν κρατήσει στο αρχείο τους διασώζεται ηλεκτρονικά έστω και σε κακή ανάλυση.
Ο Χάρης Ξύδης μιλώντας για αυτό το εξώφυλλο στο gazzetta.gr το 2014 είχε πει: «Το πρωτοσέλιδο του Ελύτη με τίτλο “Σσσσ… έφυγε ο Ελύτης” έχει μείνει ειδικά στην παλιά γενιά των εφημεριδάδων. Ήταν το καλύτερο πρωτοσέλιδο του αθλητικού Τύπου και όχι μόνο. Τότε ήταν εντελώς διαφορετικές οι εποχές. Τώρα οι δημοσιογράφοι είναι σαφώς πιο ρηχοί και πολύ λιγότερο καταρτισμένοι. Μην ξεχνάτε πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε και πολλούς δυνατούς παράγοντες όπως οι Κόκκαλης και Βαρδινογιάννης».