Η στιγμή, που όλοι περίμεναν, έφτασε και το μαγειρικό ταξίδι του MasterChef 2022 ξεκίνησε επίσημα στο επεισόδιο της Δευτέρας (14/2) για τους 24 επίδοξους διεκδικητές του φετινού τίτλου, που κατάφεραν, μέσα από απαιτητικές μαγειρικές δοκιμασίες, να κερδίσουν την είσοδο τους στον διαγωνισμό.

Όλοι μπήκαν με ανυπομονησία και ενθουσιασμό για να λύσουν το «μυστήριο» του πρώτου Mystery Box της χρονιάς και να ολοκληρώσουν την ημέρα με ένα ιδιαίτερο Τεστ Δημιουργικότητας.

Οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και οι διαγωνιζόμενοι, υποδέχτηκαν με χαρά και ενθουσιασμό στην κουζίνα του MasterChef 2022 μια πολυαγαπημένη καλεσμένη, που γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τις υψηλές απαιτήσεις του διαγωνισμού.

Η πρώτη Ελληνίδα MasterChef Μαργαρίτα Νικολαϊδη, επέστρεψε για να δώσει το «βάπτισμα του πυρός» και να διεγείρει τη μαγειρική σκέψη και φαντασία των νέων επίδοξων MasterChef.

Κάποιοι επέλεξαν να κινηθούν σε γνώριμα μαγειρικά μονοπάτια, άλλοι θεώρησαν ότι ήταν μια ασφαλής ευκαιρία να πειραματιστούν και κάποιοι ήταν αποφασισμένοι να ξεχωρίσουν από την πρώτη στιγμή με τις μαγειρικές τους δημιουργίες.

Νικήτας, Ελπίδα και Γιάννος ήταν οι τρεις που ξεχώρισαν, με τον τρίτο να κερδίζει με διαφορά στήθους όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν οι κριτές την δοκιμασία του Mystery Box.

Η δοκιμασία του Τεστ Δημιουργικότητας τώρα ήρθε να δυσκολέψει τα πράγματα και να υπογραμμίσει τη σημαντικότητα κάθε δοκιμασίας, αφού οι επιλογές του νικητή του Mystery Box μπορούν πάντα να αποβούν σωτήριες ή ολέθριες.

Ο Γιάννος είχε απέναντί του τρία υλικά για το Τεστ Δημιουργικότητας: Τόνο παστράμι, φρέσκο τόνο και τόνο σε ελαιόλαδο που έπρεπε να τα μοιράσει ισόποσα στους συμπαίκτες του, ενώ ο ίδιος είχε την δυνατότητα να μην μαγειρέψει. Ο παίκτης αποφάσισε να διαγωνιστεί χωρίς κανένα δισταγμό.

Η νίκη θα δώσει και το μεγαλύτερο, ίσως ως τώρα, πλεονέκτημα στην ιστορία του διαγωνισμού.

«Θα μπορεί να επηρεάσει στον διαγωνισμό και τη δική του πορεία, αλλά και των συμπαικτών του» δήλωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Οι διαγωνιζόμενοι με τα χειρότερα πιάτα της ημέρας θα οδηγηθούν σε δοκιμασία αποχώρησης για να διεκδικήσουν την παραμονή τους στον διαγωνισμό. Όπως αποδείχτηκε, η δοκιμασία δεν ήταν εύκολη υπόθεση και η έλλειψη ψυχραιμίας και έμπνευσης έφεραν απογοήτευση.

Τζόναθαν, Καλλιόπη και Γρηγόρης άκουσαν πολύ καλά λόγια για τα πιάτα τους και ο πρώτος κατάφερε να πάρει άριστα με τόνο από τους τρεις chef κριτές.

Το τραγούδι του Σωτήρη Κοντιζά είναι No1 παγκοσμίως

Μπορεί οι κατσαρόλες και τα τηγάνια να έχουν πάρει «φωτιά» στο MasterChef 2022, αλλά δε λείπουν και τα αστεία στιγμιότυπα.

Έτσι κατά τη διάρκεια του Τεστ Δημιουργικότητας ο Στάθης προσπαθεί να χαλαρώσει τραγουδώντας.

Οι συμπαίκτες του του λένε πως τους έχει κολλήσει την επιτυχία «Φεύγω για μένα» του Γιώργου Μαζωνάκη και τότε εκείνος απαντά αυθόρμητα «Τι να κάνω; Θέλει τραγούδι η δουλειά».

Αυτά άκουσε ο Σωτήρης Κοντιζάς και είπε να αναλάβει δράση ή μάλλον να μιλήσει για τη μεγάλη επιτυχία που έχει σημειώσει το δικό του τραγούδι.

Τώρα εσείς θα αναρωτιέστε σε ποιο τραγούδι αναφερόταν, σωστά; Μα φυσικά σε αυτό του trailer για το MasterChef 2022 όπου υποδύθηκε τον λαϊκό τραγουδιστή και ανέβηκε στην πίστα.

Άρχισε να τραγουδά τους στίχους και ρωτούσε τον Στάθη γιατί δεν το ξέρει… «Το ξέρεις; Είναι νούμερο 1 παγκοσμίως», είπε ο σεφ με το γνωστό του χιούμορ.

Το τρολάρισμα του σκηνοθέτη στην Καλλιόπη

Στιγμές άφθονου γέλιου και… πειραγμάτων είχαμε και στη συνέχεια.

Ήταν λοιπόν η στιγμή της Καλλιόπης να παρουσιάσει το πιάτο της στους κριτές. Το περιγράφει και στο τέλος θέλοντας να δώσει έμφαση σε μία από τις παρασκευές της λέει στον «αέρα» του διαγωνισμού την επωνυμία από το ουϊσκι που έχει χρησιμοποιήσει.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τη διορθώνει λέγοντάς της ότι θέλει να πει ουϊσκι. Εκείνη δείχνει αρχικά να το καταλαβαίνει, αλλά λίγα λεπτά αργότερα κάνει το ίδιο λάθος.

Συντελεστές, κριτές και παίκτες ξεκαρδίζονται στα γέλια. Τότε ακούγεται ο σκηνοθέτης από το κοντρόλ να την πειράζει ρωτώντας τη: «Τι ουϊσκι;»

«Η αλήθεια είναι ότι αργώ λίγο να το καταλάβω, αλλά εντάξει κάλλιο αργά παρά ποτέ», είπε με τη σειρά της γελώντας η Καλλιόπη.