Η κατάκτηση της πρώτης ασυλίας της εβδομάδας στο Survivor από την Κόκκινη ομάδα οδήγησε στο επεισόδιο της Κυριακής (13/2) και στον πρώτο υποψήφιο της Μπλε ομάδας, τον Ανδρέα Ματθαιακάκη ο οποίος δεν δίστασε στο Συμβούλιο να μιλήσει για «παιχνίδια» που νιώθει πως παίζονται εις βάρος του.

Το επεισόδιο της Δευτέρας (14/2) του Survivor ήταν γεμάτο εντάσεις και αποκαλύψεις.

Στην ομάδα των «Μαχητών», η Σοφιάνα, η Πελαγία και η Ασημίνα ήρθαν αντιμέτωπες με την σοβαρή κατηγορία της κλοπής στην μοιρασιά του φαγητού από κάποιους συμπαίκτες τους και η παραλία των μπλε πήρε… φωτιά.

Διάσημοι και Μαχητές ήρθαν ξανά αντιμέτωποι διεκδικώντας τη δεύτερη ασυλία σε ένα αγώνισμα που η ισορροπία, η δύναμη και η επιδεξιότητα είχαν τον πρώτο λόγο.

Σε ένα «ματσάρισμα» ο Τάκης Καραγκούνιας προσπαθώντας να αποφύγει την πτώση του από τη δοκό ισορροπίας τραυματίστηκε στο χέρι.

Το βράδυ στο Συμβούλιο του νησιού οι τόνοι ανάμεσα στους παίκτες και των δύο ομάδων ανέβηλαν σε τέτοιο βαθμό που η Ασημίνα Χατζηανδρέου και η Κάτια Ταραμπάνκο αποχώρησαν μην αντέχοντας την, άνευ προηγουμένου, ένταση.

Σε κακή λοιπόν ψυχολογική κατάσταση έφτασαν οι Μαχητές στο συμβούλιο, αφού η μια τους ήττα διαδέχεται την άλλη.

Η κατάσταση στην ομάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και το ομολόγησαν άπαντες.

Εδώ και 20 ημέρες δεν έχουν φάει ούτε ένα ολοκληρωμένο γεύμα και αυτό τους έχει κοστίσει πολύ. Έχασαν και το δεύτερο αγώνισμα ασυλίας, που σημαίνει πως αυτήν την εβδομάδα όλοι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση θα έχουν χρώμα μπλε.

Στο συμβούλιο ξέσπασε ένταση ανάμεσα στην ομάδα με τη Σοφιάννα να φέρνει ενώπιον του Γιώργου Λιανού τις κατηγορίες περί κλοπής φαγητού από την ίδια, την Πελαγία και την Ασημίνα που είχαν ειπωθεί προηγουμένως στην παραλία τους.

Δεύτερη υποψήφια από την κάλπη προς αποχώρηση αναδείχθηκε η Πελαγία, μετά την υποψηφιότητα του Ανδρέα Ματθαιακάκη την Κυριακή.

Ο Σάββας προτού ανακοινώσει ποιον επιλέγει για τρίτο υποψήφιο – καθότι κέρδισε την ατομική ασυλία – εξέφρασε ότι αυτή τη φορά η ομάδα ψήφισε σωστά και ότι χάρηκε με την εξέλιξη.

Έθιξε ακόμη τα σχέδια της κλίκας Σοφιάννας, Πελαγίας και Ασημίνας αλλά και την κωλοτούμπα του Κατσαούνη που πλέον έχει γίνει κολλητός τους.

Και έκλεισε υποδεικνύοντας τον Σπύρο Μαρτίκα για υποψήφιο.

Στη συνέχεια η Πελαγία Καζολέα απασφάλισε και το συμβούλιο έγινε ρωμαϊκή αρένα.

Σύμφωνα με την ίδια, κάποιες στρατηγικές στο παιχνίδι έχουν ξεφύγει από τα πλαίσια του παιχνιδιού και δεν δίστασε να προειδοποιήσει ότι αν αντιληφθεί κάτι θα κινηθεί νομικά.

«Προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα μου. Εφόσον δεν μπόρεσαν να με βγάλουν εκτός εαυτού και να απαντήσω, σήμερα στην παραλία μας, παίχτηκε ένα remake από παλαιότερα Survivor που έχουν να κάνουν με τη μοιρασιά του φαγητού», είπε μεταξύ άλλων η Πελαγία Καζολέα και συνέχισε:

«Όσον αφορά τη στρατηγική και το σχέδιο, είμαι η πρώτη που λέω ότι το Survivor είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής αλλά αν αντιληφθώ ότι μετά την τοποθέτησή μου τη μεσημεριανή, ότι υπάρχουν χαρακτηρισμοί που υπονοούν πράγματα, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις και είναι απλές ενδείξεις κτλ, είναι όλα μηνύσιμα και δεν θα διστάσω σε ό, τι κι αν προκύψει πέρα από αυτού να το αντιμετωπίσω και να με αντιμετωπίσουν και να είστε σίγουροι. Όλοι έξω έχουμε έναν κύκλο και ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Εγώ συγκεκριμένα είμαι 31 ετών και δεν θα αφήσω κανέναν από εδώ πέρα μέσα να ξεφύγει απέναντι στο πρόσωπό μου τα όρια του παιχνιδιού και της στρατηγικής του».

Οι τόνοι ανέβηκαν δραματικά με αποτέλεσμα η Ασημίνα να πεταχτεί όρθια και να βγει έξω για να πάρει αέρα.

Ακούγοντας όλα αυτά η Κάτια Ταραμπάνκο πήρε τον λόγο και συμβούλεψε τους Μαχητές να μην χρησιμοποιούν έντονες λέξεις γιατί οι συνέπειες πολλές φορές μπορούν να ξεφύγουν όπως συνέβη και στη δική της περίπτωση που την κατηγόρησαν πέρυσι κι εκείνη για κλεψιά.

«Πάνε και γράφουν στις οικογένειές μου, μας ακυρώνουν δουλειές, μας καταστρέφουν» φώναξε έξαλλη. Επιπλέον, κατέκρινε τη στάση να μην μιλήσει κανείς από την αρχή γι΄αυτό που συνέβαινε με τη Σοφιάννα να ξεσπά σε χειροκροτήματα. Το ίδιο έκανε και η Ευρυδίκη δείχνοντας με ποιο μέρος τάσσεται.