Το κορίτσι της σελίδας 3 της εφημερίδας «The Sun», με πωλήσεις περίπου τριών εκατομμυρίων φύλλων, αλλά και 7,7 εκατομμύρια αναγνώστες καθημερινά, αποτελεί θεσμό που πριν από λίγες μέρες γιόρτασε τα τεσσαρακοστά του γενέθλια.

Ήταν 17 Νοεμβρίου του 1970, ένα χρόνο αφότου η «The Sun» είχε περιέλθει στα χέρια του μεγιστάνα των μέσων Ρούμπερ Μέρντοχ. Ο τότε αρχισυντάκτης Λάρι Λαμπ αποφασίζει να δημοσιεύσει στην τρίτη σελίδα ένα όμορφο γυμνόστηθο κορίτσι. Ο θρύλος θέλει τον Μέρντοχ να το μαθαίνει εκ των υστέρων. Οι πιο κυνικοί υποστηρίζουν ότι οι όποιοι υποθετικοί – ενδοιασμοί του Μέρντοκ διαλύθηκαν με την εκτόξευση των πωλήσεων.

Μέσα σε αυτά τα 40 χρόνια, οι φωτογραφίες παραμένουν σχεδόν ίδιες. Το κορίτσι ηλικίας από 18 έως 24 χρονών ποζάρει πάντα τόπλες, φορώντας ένα πλατύ χαμόγελο. Τη φωτογραφία συνοδεύει μικρό πλαίσιο, όπου μέσα από ένα σύντομο σχόλιο «αποδεικνύεται» πως η όμορφη κοπέλα, εκτός από καλλίγραμμο σώμα, έχει και άποψη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα, η λίστα των διάσημων κοριτσιών στην 3η σελίδα της «The Sun» είναι μεγάλη. Γι αυτό άλλωστε είναι όνειρο χιλιάδων κοριτσιών κάποια στιγμή να φιλοξενηθούν κάποια στιγμή στην καθημερινή ταμπλόιντ. Η Σαμάνθα Φοξ χαρίζει ακόμα δυνατές στιγμές νοσταλγίας στους φανατικούς αναγνώστες και ψηφοφόρους για «το κορίτσι της σελίδας 3 όλων των εποχών».