Κυβέλη, Κωνσταντίνος και Όλγα, περνούν τις τελευταίες στιγμές στο σπίτι του GNTM 4, μέχρι να ξεκινήσει το διαγωνιστικό κομμάτι του φετινού τελικού. Το πάθος για την κορυφή είναι ξεκάθαρο και η κατάκτησή της αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον καθένα.

Το μήνυμα των κριτών στο Α’ μέρος του Μεγάλου Τελικού, το οποίο μεταδόθηκε στο επεισόδιο της Τρίτης (14/12) μιλούσε για έναν επικό τελικό, που εμπνέεται από κινηματογραφικά καρέ, όπως κινηματογραφική ήταν και η πορεία των μοντέλων στον διαγωνισμό.

Πρώτη στάση, ένα καφέ-μπαρ με γαλλικό άρωμα, το οποίο έγινε το σκηνικό για την πρώτη δοκιμασία. Πρόκειται για μια φωτογράφηση που «δανείστηκε» στοιχεία από την εμβληματική σκηνή της Audrey Hepburn στην κλασική ταινία «Breakfast at Tiffany’s».

Η Zενεβιέβ Μαζαρί, ο Άγγελος Μπράτης και ο Δημήτρης Σκουλός, ήταν μαζί με τους τρεις φιναλίστ για να τους καθοδηγούν και να τους εμψυχώνουν, με τον Δημήτρη Σκουλό να βρίσκεται πίσω από το φωτογραφικό φακό. Τα μοντέλα μεταμορφώθηκαν σε φιγούρες άλλης εποχής και κλήθηκαν να… πάρουν το πρωινό τους σε ένα πολυτελές περιβάλλον. Με την ισορροπία ανάμεσα στη θεατρικότητα και τη φυσικότητα να είναι το σημείο-κλειδί, τα μοντέλα φάνηκε να μη δυσκολεύονται στην απόδοση των ζητουμένων και κέρδισαν εύκολα τα εύσημα στα σετ τους.

Η μέρα όμως δεν τελείωσε εκεί. Η δράση μεταφέρθηκε σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό για τη δεύτερη διαγωνιστική φωτογράφηση με τίτλο «Ballroom». Βιέννη, λάμψη, ρομαντισμός και κομψότητα, ήταν τα στοιχεία που πλαισίωναν τα βασικό ζητούμενο των λήψεων, που δεν ήταν άλλο από το φλερτ.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να συνεργαστούν με επαγγελματίες μοντέλα, καθώς φλέρταραν με ένα από αυτά και πόζαραν για τον φακό του Δημήτρη Σκουλού. Τι συνέβη όμως όταν μεταξύ των επαγγελματιών διακρίνονται και γνώριμα τους πρόσωπα;

Η Αγάπη, ο Ντίνος και ο Στυλιανός, επέστρεψαν στο GNTM 4, για να συμμετέχουν στο concept και να αποτελέσουν επιλογές, ως αντικείμενα του πόθου. Η τελική επιλογή ανήκε φυσικά στους Όλγα, Κυβέλη και Κωνσταντίνο και κρίθηκε εκ του αποτελέσματος πραγματικά κομβική. Η συναισθηματική στήριξη, που δίνει ένα αγαπημένο πρόσωπο, είναι αδιαμφισβήτητη, πόσο όμως βοήθησε στο να μη χαθεί το focus της τέλειας πόζας;

Με δύο πολύ δυνατές λήψεις έκαστος, οι top3 του διαγωνισμού έφτασαν στο πλατό ετυμηγορίας, που έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Σε πρώτη φάση έμαθαν πως ολοκλήρωσαν μόλις δύο από τις τέσσερις δοκιμασίες του τελικού, για κάθε μία από τις οποίες τα μοντέλα θα βαθμολογούνταν. Σε δεύτερη φάση, ο Head Of Scouting του Elite London, Joel Bough, μετέφερε τα δικά του προσωποποιημένα μηνύματα προς τους υποψήφιους του μεγάλου τίτλου, δίνοντας τους εμψύχωση και όραμα.

Παρ’ όλ’ αυτά, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα καθώς έρχεται το δεύτερο και τελευταίο μέρος του τελικού όπου και το κοινό καλείται να ψηφίσει ποιον θέλει για νικητή του φετινού ριάλιτι.

Με δύο πολύ δυνατές δοκιμασίες να ακολουθούν, η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια ακόμα σημαντική ανακοίνωση, για το πώς θα προκύψει το τελικό αποτέλεσμα.

Η τελική βαθμολογία βρήκε την Κυβέλη να προηγείται με 74 βαθμούς, ακολουθεί ο Κωνσταντίνος και τελευταία η Όλγα.