Πέρασαν 16 μήνες από την 4η σεζόν του Van Helsing και η σειρά επιτέλους επέστρεψε για την 5η και τελευταία σεζόν της. Το 1ο επεισόδιο της 5ης σεζόν της σειράς, με τίτλο Past Tense, μας επιφύλαξε ένα ταξίδι στον χρόνο, το οποίο θα αποδειχθεί καίριο για την συνέχεια της πλοκής.

Μπορεί να μην είναι η πρώτη που το Van Helsing περιέχει ταξίδια στον χρόνο (βλέπε 3η σεζόν) αλλά φαίνεται ότι αυτή την φορά θέλει να το κάνει σωστά!

Το επεισόδιο επικεντρώνεται στην Jack (Nicole Munoz), καθώς την βλέπουμε να δραπετεύει από το φέρετρο της και να συναντά την Vanessa (Kelly Overton) , η οποία την στέλνει πίσω στην χρόνο στην Τρανσυλβανία. Σίγουρα αν περιμένετε να δείτε περισσότερο Vanessa σε αυτό το επεισόδιο, θα σας απογοητεύσω καθώς φαίνεται πως η παρουσία της είναι αρκετά μικρή όπως και στην 4η σεζόν λόγω της εγκυμοσύνης της ηθοποιού αλλά αναμένεται να εμφανιστεί στην συνέχεια της 5ης σεζόν. Με την Jack λοιπόν να βρίσκεται στην μεσαιωνική Τρανσυλβανία, καταλαβαίνουμε πολύ γρήγορα πως η Vanessa την έστειλε πίσω στον χρόνο για να αποτρέψει την δημιουργία του/της Dark One/Dracula έτσι ώστε να αλλάξει το παρόν.

O κόμης Dalibor και η γυναίκα του Olivia (μελλοντική Dracula) κυβερνούν την περιοχή και σύντομα μαθαίνουμε πως η Olivia μπορεί ίσως να ήταν και ο λόγος δημιουργίας του Dracula. Μετά τις πολλές προσπάθειες του ζευγαριού για να κάνουν παιδί, ανακαλύπτουμε πως η Michaela είναι η μαία της Olivia που την βοήθησε να κάνει παιδί και παράλληλα την προετοιμάζει εν αγνοία της για να γίνει η Dracula. Κάτι το οποίο μου άρεσε σε αυτό το επεισόδιο είναι πως έχουμε την ευκαιρία να δούμε την πηγή του κακού και το πως άρχισαν όλα για μερικούς από τους χαρακτήρες της σειράς όπως για παράδειγμα την Michaela, την Bathory αλλά και για την Dark One, κάτι το οποίο βέβαια θα γίνει σταδιακά πιστεύω και στα επόμενα επεισόδια.

Έτσι η Jack συναντά έναν ντόπιο, τον Florian, ο οποίος θέλει να την βοηθήσει να αποτρέψει την άνοδο του Dark One και κατά την διάρκεια ενός φεστιβάλ, η Jack σκοτώνει την Olivia προκειμένου να σταματήσει το σχέδιο της Michaela. Παρόλου που η Jack σκότωσε την Οlivia, η Μichaela της ανακοινώνει πως δεν κατάφερε να αλλάξει και πολύ τα πράγματα κάτι το οποίο θα έχει αρκετά ενδιαφέρον να δούμε στην συνέχεια, καθώς όπως έχουμε δει και από άλλες σειρές, όταν αλλάζεις το παρελθόν, υπάρχουν πάντα επιπτώσεις.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η πρεμιέρα της σειράς, με την εντυπωσιακή τοποθεσία σε συνδυασμό με τα αρκετά καλά guest ηθοποιών όπως ο Kim Coates και το ταξίδι στον χρόνο, αναπληρώνουν το κενό που νιώθουμε για την απώλεια βασικών χαρακτήρων από την πρεμιέρα της σειράς. Επιπλέον, η ιστορία της γέννησης του Dracula αλλά και την αδελφότητας φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει στην συνέχεια και ίσως να αποτελέσουν το «κλειδί» προκειμένου να νικηθούν. Αρκετά ικανοποιητική πρεμιέρα που μας δείχνει ότι το Van Helsing μπορεί να μας δώσει μία σαφή και καλά δομημένη ιστορία. Αναμένουμε την συνεχεία με ενδιαφέρον!