Το Losing Alice είναι μία Ισραηλινή mini σειρά, που προβλήθηκε στο σταθμό Hot 3 της χώρας αλλά και στο Apple TV+.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία των οχτώ 50λεπτων περίπου επεισοδίων ανέλαβε η Sigal Avin (Ha-Alufa). Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τη γνωστή στο ευρύ κοινό, Ayelet Zurer, με ρόλους στο Daredevil και προσεχώς στο You, και τους λιγότερο γνωστούς στο Ευρωπαϊκό κοινό Gal Toren και Lihi Kornowski.

Η ιστορία μας εδώ αφορά την Alice (Zurer), μια σκηνοθέτρια αρκετά γνωστή στο Ισραήλ, που όμως έχει χρόνια να ασχοληθεί με το αντικείμενο, καθώς δίνει προτεραιότητα στην ανάθρεψη των τριών κοριτσιών της. Από την άλλη, ο σύζυγος της, David (Toren), είναι ένας περιζήτητος ηθοποιός, με αρκετούς ρόλους στο ιστορικό του. Η Alice καταφέρνει να κρύβει αριστοτεχνικά πως της λείπει η δουλειά της και “κοροϊδεύει” τον εαυτό της προσπαθώντας να γράψει ένα σενάριο.

Όταν όμως συναντήσει τυχαία σε ένα τρένο τη Sophie (Kornowski), μια γοητευτική και συνάμα μυστήρια φοιτήτρια κινηματογράφου και μεγάλη της θαυμάστρια, κάτι ξεχασμένο θα “ξυπνήσει” μέσα της. Αφού η Sophie θα της μιλήσει για ένα ενδιαφέρον σενάριο που έχει γράψει, θα της προτείνει να σκηνοθετήσει την ταινία αυτή, με τον άντρα της να βρίσκεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σιγά-σιγά θα ξετυλιχτεί ένα κουβάρι γεμάτο πάθος, λάγνες σκέψεις, ζήλεια και ένα ερωτικό τρίγωνο αρχίζει να σχηματίζεται. Η Sophie είναι ουσιαστικά ο καθρέφτης της σχέσεως του David και της Alice, που φέρνει στην επιφάνεια τις κρυμμένες αλλά όχι ξεχασμένες διαφορές τους. Η Alice, όσο πιο βαθιά «βουτάει» στον κόσμο της Sophie, ανακαλύπτει «άρρωστα» μυστικά, που θα την μπερδέψουν ακόμη παραπάνω και όπως λέει το όνομα της σειράς, θα την κάνουν να αρχίσει να «χάνεται»!

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Τι να πρωτοπείς γι’ αυτή τη σειρά…Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο ένα-δύο επεισόδια για να καταλάβω πως το Losing Alice έχει κάτι το διαφορετικό. Διαθέτει ένα απλό φαινομενικά σενάριο, που στην πορεία εξελίσσεται σε κάτι άλλο, ακόμα πιο καλό, που σίγουρα δεν θα περίμενες στην αρχή.

Το βασικότερο όμως είναι πως νιώθεις ότι το σενάριο αυτό δεν έχει κάτι φανταστικό μέσα του, είναι μια ιστορία απληστίας, ζήλειας, επιμονής και έρωτα, που κάλλιστα μπορούσε να είναι και πραγματικότητα. Η ερμηνείες μου άρεσαν η κάθε μία ξεχωριστά και οι τρεις πρωταγωνιστές έδωσαν το δικό τους “αποτύπωμα” στους ρόλους τους, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Αυτή, όμως, που έδωσε το «αλατοπίπερο» και το κάτι παραπάνω στην ιστορία, δεν ήταν άλλη από τη ερμηνεία της Lihi Kornowski ως Sophie. Πραγματικά, αξέχαστη! Παράλληλα, όλος ο σχεδιασμός της παραγωγής, από τα φώτα, την ατμόσφαιρα και τη μουσική, δημιουργούν ένα κλίμα noir, με ορισμένα στοιχεία θρίλερ.

Η σκηνοθεσία ήταν εξαιρετική και χωρίς να υπάρχει το παραμικρό κενό στην ιστορία δημιουργήθηκε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Η κλιμάκωση στο τελευταίο επεισόδιο μας δείχνει πως-δυστυχώς-δεν θα υπάρξει συνέχεια στην ιστορία.

Εν ολίγοις, το Losing Alice είναι μια επιλογή που την προτείνω στον καθένα ξεχωριστά, οποιουδήποτε είδους λάτρης και να είναι, γιατί απλά, δεν πρέπει να χαθεί. Το απλό αλλά παράλληλα πολύπλοκο σενάριο, η άψογη σκηνοθεσία και κινηματογράφηση και η αξέχαστη ερμηνεία της Lihi Kornowski, δίνουν ένα αποτέλεσμα που σε γοητεύει, παρασύροντας σε στο ρυθμό του.