Ουκ ολίγες φορές έχουμε δει σειρές να ακολουθούν τα βήματα γνωστών ταινιών.

Κάποιες, σύμφωνα με το lordoftheseries.gr φαίνεται να ακολουθούν πιστά, το ίδιο ακριβώς μονοπάτι ενώ άλλες τηλεοπτικές παραγωγές, τείνουν να εμπνέονται και να δανείζονται λίγα μόνο στοιχεία από κινηματογραφικά έργα που αγάπησε ο κόσμος.

Ας δούμε λοιπόν δέκα σειρές οι οποίες βασίστηκαν σε ταινίες, γεγονός που πολλοί ίσως δε γνωρίζουν:

1. Fargo: Το Fargo, η επιτυχημένη σειρά μαύρης κωμωδίας και εγκλήματος που έκανε πρεμιέρα το 2014 στο FX, εμπνεύστηκε από την ομώνυμη ταινία των αδελφών Coen του 1996.

2. Snowpiercer: Η δραματική σειρά που ακούει στο όνομα Snowpiercer και που έκανε την εμφάνιση της μέσω του TNT το 2020, βασίστηκε στο βιβλίο Le Transperceneige (1982), καθώς και την ομώνυμη ταινία του 2013, με πρωταγωνιστή μάλιστα, τον αγαπημένο μας Chris Evans.

3. Cobra Kai: Σίγουρα θα θυμάστε τις ταινίες με το Karate Kid που γνωρίσαμε και λατρέψαμε όταν ήμασταν όλοι μικρότεροι. Τις πρωτότυπες λοιπόν αυτές ταινίες ακολούθησε η τηλεοπτική σειρά Cobra Kai το 2018, η οποία μάλιστα φάνηκε αντάξια των προσδοκιών μας.

4. Hannibal: Η ψυχολογική σειρά Hannibal, η οποία προβλήθηκε μέσω του NBC το 2013 αλλά σταμάτησε το 2015, μας παρουσίασε τον Dr.Hannibal Lecter, χαρακτήρας που εμφανίζεται στις ταινίες, αλλά και τα ομώνυμα βιβλία του Thomas Harris, με τίτλο The Silence of the Lambs, Red Dragon, Hannibal και Hannibal Rising.

5. Bates Motel: Το Bates Motel που έκανε πρεμιέρα το 2013 στο A&E, βασίστηκε στην πολυβραβευμένη και γνωστότερη ταινία τρόμου του Alfred Hitchcock, το Psycho του 1960.

6. Teen Wolf: Η υπερφυσική εφηβική σειρά Teen Wolf του MTV, η οποία έκανε πρεμιέρα το 2011 και ολοκληρώθηκε το 2017, εμπνεύστηκε από την ομώνυμη ταινία που κυκλοφόρησε το 1985.

7. Westworld: Η τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που ονομάζεται Westworld και ξεκίνησε το 2016 μέσω του HBO, στηρίχτηκε στην ομώνυμη ταινία του 1973.

8. Lethal Weapon: Το Lethal Weapon είναι μια αστυνομική σειρά, βασισμένη στις ομώνυμες ταινίες του Shane Black, που κυκλοφόρησε από το Fox κατά την περίοδο 2016-2019.

9. 12 Monkeys: Η ταινία επιστημονικής φαντασίας 12 Monkeys που κυκλοφόρησε το 1995, με εντυπωσιακό μάλιστα cast, ανάμεσα στο οποίο βρίσκονταν οι αγαπημένοι Brad Pitt και Bruce Willis, ενέπνευσε την ομώνυμη σειρά του Syfy που διήρκησε τρία χρόνια, από το 2015 έως το 2018.

10. Mr. and Mrs. Smith: Και ποιός δε θυμάται την επιτυχημένη ταινία δράσης, Mr. and Mrs. Smith, με πρωταγωνιστές το δίδυμο των Brad Pitt και Angelina Jolie! Αυτό που πολλοί ίσως δε γνωρίζουν όμως, είναι ότι υπήρξε μια μικρή ομώνυμη σειρά το 1996 από το CBS, αλλά και ότι θα υπάρξει άλλη μία, βασισμένη περισσότερο στη θρυλική ταινία του 2005, η οποία θα προβληθεί το 2022 μέσω της Amazon και θα πρωταγωνιστεί η Phoebe Waller Bridge με τον Donald Glover.