Σε κώμα βρίσκεται ο επιφανής Ρώσος δημοσιογράφος Όλεγκ Κασίν της εφημερίδας Kommersant μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του. Σημειώνεται ότι η Kommersant είναι σχετικά επικριτική προς τις αρχές και θεωρείται η πιο έγκριτη εφημερίδα στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του, συνδέεται με τη δουλειά του (καθότι δεν έκλεψαν κάτι), η οποία περιλαμβάνει την δημοσιογραφική κάλυψη των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ διέταξε τον γενικό εισαγγελέα και τον υπουργό Εσωτερικών να εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Οι γιατροί τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα όταν εισήχθη στο νοσοκομείο με κατάγματα και στα δύο πόδια, σπασμένη γνάθο και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η αντίδραση του ρωσικού συνδικάτου των δημοσιογράφων ήταν άμεση με τον επικεφαλή να δηλώνει: «Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι στην κοινωνία μας που είναι διατεθειμένοι να καταφύγουν στο έγκλημα για να κλείσουν τα στόματα δημοσιογράφων».

Στη φωτογραφία, κοπέλα έξω από υπουργείο κρατάει μήνυμα που γράφει: Ο δημοσιογράφος Oleg Kashin ξυλοκοπήθηκε Απαιτώ οι ένοχοι και όσοι είναι από πίσω από την πράξη να βρεθούν».