Την Κυριακή 9 Μαρτίου, στις 20:00, η εκπομπή «Νόστιμη γη» επισκέπτεται την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Βασίλης Καλλίδης, την όμορφη Θεσσαλονίκη. Ένα επεισόδιο γεμάτο νοσταλγία που μας ξεναγεί στα μέρη που μεγάλωσε, από τα Λαδάδικα μέχρι τη Νέα Παραλία και την Επανομή συστήνοντάς μας τις αγαπημένες του λιχουδιές. Μοντέρνες ταβέρνες, αυθεντικές πιτσαρίες και πρωτότυπα μπαρ με…. φέτα, αλλά και διάσημες γεύσεις της Θεσσαλονίκης στα γρήγορα.
Από τα παραδοσιακά τρίγωνα πανοράματος και το περιζήτητο μπουγατσάν και από γύρο στην Αριστοτέλους μέχρι τον μεταμεσονύχτιο πατσά. Ένα επεισόδιο με έντονο και το στοιχείο της αγροτικής παραγωγής, καθώς η εκπομπή επισκέπτεται καλλιέργειες με κριθάρι που προορίζονται για παραγωγή μπύρας.
Ο Βασίλης μαγειρεύει κεφτέδες με σάλτσα μπύρας και τηγανιά από λουκάνικα για τους αγρότες και ετοιμάζει αυθεντική σκορδαλιά με ψωμί του τοστ, τηγανιτό μπακαλιάρο, ρολά σφολιάτας με μακεδονικό χαλβά κακάο και φρουτοσαλάτα με ταχίνι. Εν πλω για τους ψαράδες της τράτας φτιάχνει κοφτό μακαρονάκι με σουπιές.