Αφιέρωμα στον Άλφρεντ Χίτσκοκ, έναν από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες όλων των εποχών, παρουσιάζουν τα κανάλια Novacinema, τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας «Χίτσκοκ» στις 10/11 (Novacinema 1 & Novacinema HD), με τον εξαιρετικό Άντονι Χόπκινς στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Χαρακτηριστικές ταινίες του αναμφισβήτητου μετρ του σασπένς και του μυστηρίου θα προβάλλονται επίσης από το Novacinema 2, κάθε Σάββατο στις 22:00, ανεβάζοντας την αγωνία των συνδρομητών των Novacinema στα ύψη.

O Άλφρεντ Χίτσκοκ γεννήθηκε το 1899 στο Λονδίνο, όπου και έκανε την πρώτη ουσιαστικά σκηνοθετική του απόπειρα με την ταινία «Αριθμός 13». Το 1940, μετά από μία σειρά κινηματογραφικών επιτυχιών, αποφασίζει να μετακομίσει στις ΗΠΑ. Όμως αντιμετωπίζεται αρχικά με δισταγμό από τους μεγάλους παραγωγούς του Hollywood γιατί πίστευαν ότι δε θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο χώρο. Η πρώτη του ταινία επί αμερικανικού εδάφους ήταν η «Ρεβέκκα» που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ενώ μετέπειτα ακολούθησαν αρκετές επιτυχίες.

Τον μεγάλο δημιουργό με το σκηνοθετικό δαιμόνιο, το λεπτό σαρκασμό και την κινηματογραφική ιδιοφυΐα ενσαρκώνει ο Άντονι Χόπκινς στην ταινία «Χίτσκοκ», που έρχεται σε Α’ τηλεοπτική προβολή, την Κυριακή 10/11 από τα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema HD (22:00). Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση του Άλφρεντ Χίτσκοκ με τη γυναίκα του Άλμα – την οποία υποδύεται η Έλεν Μίρεν – και εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της θρυλικής ταινίας «Ψυχώ», που θεωρείται μέχρι και σήμερα μια από τις κορυφαίες στο είδος της.

Στην ταινία «Χίτσκοκ», ο σκηνοθέτης» Σάσα Τζερβάζι ρίχνει άπλετο φως σε αυτή τη φλογερή σχέση και ενδυναμώνει τις ενδείξεις πως το εμπνευσμένο αυτό ρομάντζο του Άλφρεντ Χίτσκοκ με τη σύζυγο και αφοσιωμένη συνεργάτιδά του συντέλεσε τα μέγιστα στην ολοκληρωμένη καλλιτεχνική επιτυχία του. Σημειώνεται ότι στις 23:45 και μετά την πρεμιέρα της ταινίας «Χίτσκοκ», θα προβληθεί η ταινία «Ψυχώ» του 1960, που αποτελεί την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Το αφιέρωμα του Novacinema 2 περιλαμβάνει αριστουργηματικές ταινίες του Άγγλου σκηνοθέτη με μεγάλους πρωταγωνιστές του Hollywood όπως Κάρι Γκραντ, Γκρέις Κέλι, Πολ Νιούμαν, Τζούλι Αντριους και Αντονι Πέρκινς. Από το κινηματογραφικό κανάλι της Nova, θα προβληθούν οι ταινίες «Τηλεφωνήστε: Ασφάλεια αμέσου δράσεως» (9/11), «Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων» (16/11), «Σχισμένο παραπέτασμα» (23/11), «Το κυνήγι του κλέφτη» (30/11), «Ψυχώ» (7/12) και «Χίτσκοκ» (14/12).