Με τόσες επιλογές streaming που θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμες, ή θα αναγκαστείς να επιλέξεις όσες σηκώνει η τσέπη σου ή θα φτιάξεις ένα πακέτο που θα αντικατοπτρίζει πολλές δεκάδες ευρώ τον μήνα.

Όλοι οι αμερικανικοί κολοσσοί ψυχαγωγίας τα δίνουν πια όλα στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, καθώς το πράγμα δοκιμάστηκε κατά την προηγούμενη δεκαετία και έδειξε πως το πείραμα ήταν τουλάχιστον επιτυχημένο.

Η μάχη μαινόταν μεταξύ Netflix και Hulu (ιδιοκτησίας Disney) και στην κόντρα μπήκε σφήνα κάποια στιγμή και το HBO. Με την έλευση όμως των Disney+ και Apple TV+, αλλά και του πραγματικού φόβητρου όλων, την πλατφόρμα που θα κατεβάσει η WarnerMedia, οι καουμπόικες μέρες του streaming πήραν μόλις φωτιά.

Κάτι που ήξερε φυσικά το Netflix, γι’ αυτό και πέρασε τα τελευταία χρόνια ξοδεύοντας δισεκατομμύρια σε δικό του περιεχόμενο, μπας και καταφέρει να ανταγωνιστεί τις τεράστιες συλλογές των μεγάλων χολιγουντιανών στούντιο.

Γι’ αυτό και η Disney εξαγόρασε τα μερίδια όλων όσοι είχαν συμμετοχή στο Hulu και κατεβάζει στο νέο της κανάλι ό,τι έφτιαξε και δεν έφτιαξε ποτέ. Γι’ αυτό η WarnerMedia προγραμματίζει νέο κανάλι HBO, όπου θα φιλοξενεί το τεραστίων διαστάσεων περιεχόμενο του ομίλου. Και γι’ αυτό Apple και Amazon προσφέρουν τέλος γη και ύδωρ σε δημιουργούς για αποκλειστικές συμφωνίες περιεχομένου με τις streaming υπηρεσίες τους.

Μια νέα εποχή τηλεόρασης ξημερώνει και μένει τώρα να δούμε πώς θα ανταποκριθεί ο καταναλωτής σε όλα αυτά. Αν θα πληρώνει συνδρομές σε 5-6 δίκτυα δηλαδή ή αν αντιθέτως θα επιλέξει ένα και μόνο ένα. Κι αν ναι, ποιο θα είναι αυτό;

Κι ενώ όλα τα βλέμματα μαγνητίζουν τα νέα κανάλια της Disney και της Apple, ο γίγαντας που ξύπνησε μόλις είναι άλλος. Ένας γίγαντας που γεννήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο με την εξαγορά της Time Warner από την AT&T, κάτι που δημιούργησε τον κολοσσό WarnerMedia που αντλεί περιεχόμενο από τη Warner Bros., την Turner Classic Movies, τα καλωδιακά κανάλια HBO και Cinemax, αλλά και τα τηλεοπτικά προϊόντα της Turner Broadcasting (TBS, TNT, CNN, TruTV κ.ά.).

Το Disney+ κατεβαίνει επίσης με μια στρατιά συνεργαζόμενων στούντιο, μεταξύ των οποίων η Pixar, η Marvel και το σύμπαν του Star Wars. Αλλά και όλες τις ταινίες της Fox, που φρόντισε να εξαγοράσει εγκαίρως η Disney, για να φτιάξει ένα ακαταμάχητο πακέτο οικιακής διασκέδασης που θα περιλαμβάνει επίσης και τα δίκτυα Hulu και ESPN+!

Netflix, Amazon και Apple που δεν έχουν τέτοιες βοήθειες, γι’ αυτό και συνεχίζουν να δαπανούν αδιανόητα ποσά κάθε χρόνο για το δικό τους περιεχόμενο. Ο φετινός χειμώνας αναμένεται καυτός…